תפוחי אדמה בצורת לבבות אפויים בתנור




הפעם אני מביאה לך מתכון נפלא לתפוחי אדמה אפויים וטעימים בצורת לבבות. המטרה של הפוסט הזה היא להראות לכם שעם קצת יצירתיות, השקעה ורצון טוב, כל ארוחה יכולה להפוך לחגיגה רומנטית! שנתחיל?


מתכון לתפוחי אדמה אפויים וטעימים בצורת לבבות

מה צריך?
3-4 תפוחי אדמה, רצוי כאלה עם קליפה ורדרדה
שמן קנולה
טימין
אורגנו
פפריקה 
אבקת צ`ילי
שום - למי שאוהב
טוסטר אובן  (ותבנית מתאימה)
קולפן
סכין
כלי אחסון לאוכל
נייר אלומיניום
קורצנים בצורת לב

אופן ההכנה:
קלפו את תפוחי האדמה בעזרת הקולפן.
לאחר מכן, חתכון אותם לפלחים לרוחב, כך שיתקבלו פרוסות.
השתמשו בקורצני הלבבות כדי לקרוץ מכל פרוסה צורות.

לאחר שסיימתם, שימו את כל הלבבות בכלי אחסון. שפכו כף שמן קנולה לתוך הכלי, ולאחר מכן השתמשו גם בבלינים (אני שמה בערך כפית-חצי כפית מכל תבלין). אטמו את הכלי ונערו אותו היטב, כדי שהתבלין והשמן יעטפו את כל תפוחי האדמה.


לאחר מכן, שפכו את כל תכולת הכלי לתבנית. עטפו אותה בנייר אלומיניום והכניסו לטוסטר אובן, על 250 מעלות למשך שעה. יש לוודא שהגריל מכוון גם לצד העליון של התבנית וגם לצד התחתון שלה.

כדי להכין תפוחי אדמה אפויים, חשוב להתאזר בסבלנות. אני בדרך כלל שמה אותם לשעה בטוסטר אובן ורק אז הם מוכנים לאכילה. 

עברה שעה? תפוחי האדמה קיבלו גוון צהוב-שחום? הגיע הזמן לאכול! אפשר להכין מנת בשר כלשהי ליד: חזה עוף, שניצל,עוף, קציצות, בקר או כל דבר אחר שמתחשק לכם. כמובן, אפשר גם לצרף סלט ליד.




בתיאבון!

No comments