איך לסדר את מוצרי האפייה?


איזה כיף זה להתחיל חודש חדש עם אתגר חדש! היום החלטתי לשתף אתכם בפוסט מעניין שנתקלתי בו, שעורר בי לא רק השראה אלא גם תיאבון. 
זהו סיפורה של ג`ן אשר יש כבר שנים ארונות מטבח יפים ומסודרים, שבהחלט מאפשרים לתפקד כראוי במטבח. בקרוב היא מתכוונת להתקין מטבח חדש לגמרי, אך יש לה כמה אזורים בעייתיים במטבח שחייבים לטפל בהם, ללא דיחוי. רק כך העבודה במטבח תוכל להיות נעימה ויעילה יותר.
הרעיון שהצגתי באתגר החודשי התמקד בשאלה איך ניתן לנצל טוב יותר אתה מרחב הקיים במטבח. אחת הדרכים למקסם את השימוש בשטח הקיים, היא לוודא שפריטים אשר שייכים לקטגוריה מסוימת, מאוחסנים יחדיו. ג`ן בחרה להתמקד בפריטי האפייה שלה. הפעם, היא פחות התמקדה בנושא של אחסון קמח, סוכר ושמנים, אלא יותר על אביזרי-עזר לביצוע האפייה, כמו חותכנים, קצפת, סוכריות צבעוניות מג`נטים של קאפקייקס, נרות יום הולדת, צבעי מאכל ועוד פריטים, שלרוב אנשים קונים מבלי לדעת איפה הקודמים נמצאים.
כחובבת עוגות ועוגיות מושבעת, לא יכולתי להתאפק מלהסתכל על התמונות ולקרוא בשקיקה כל פריט מידע, על מנת לראות כיצד התמודדה ג`ן עם המטרה שהציבה לעצמה. אפשר לחלק את השלבים שעברה ג`ן באופן הבא:
  1. איסוף ומיון כל ציוד האפייה. זוהי הדרך הטובה ביותר להבין איפה כל הדברים האלה צריכים להיות ביחד, באושר ובעושר, לנצח.


    ג`ן, למשל, הבינה שיש לה מגירה שיכולה להיות המקום המושלם לכל הציוד שעד כה התפזר לו בכל רחבי המטבח. אותה מגירה, עד כה היתה ריקה למדי, למעט סט בודד של שני נרות... 


     
  2. לאתר מקום פרקטי ונגיש, בהתאם לצורכיכם. יש מי שאופה רק לרגל אירועים מיוחדים כמו ימי הולדת, יש מי שאופה פעם בשבוע לכבוד השבת. במילים אחרות, לכל אחד יש צורך אחר. ג`ון מספרת שהיא אופה רק פעם בחודש, כדי שהיא לא תתפה לאכול יותר מדי. בכל מקרה לה היה חשוב שהמגירה שלה תהיה במקום נגיש יחסית, כדי שהיא תוכל לשלוך ממנה בקלות את המיוד ולהעביר אותו לשיש, היכן שהיא שוקדת על הכנת המאפים המפתים.
     
  3. לנקות את המגירה. יהיה לכם הרבה יותר קל אם תסירו את המגירה מהמסילות: תנקו אותה באמצעות מטלית לחה וייבשו אותה באמצעות מטלית יבשה.
     
  4. חלקו את המגירה באמצעות קופסאות או חוצצים. אם אתם אוהבים למחזר, כמוני וכמו ג`ן, אתם יכולים להשתמש בקופסאות ריקות ומרובעות (למשל, גבינה לבנה, חומוס, קופסת קורנפלס שחתכתכם וכו`) בכל מיני גדלים, אך ניתן גם לקנות חוצצי מגירות וקפוסאות ייעודיות. ניתן לצפות אותם באמצעות טפט או נייר עטיפה צבעוני.


     
  5. מסדרים את הציוד בתאים שיצרתם. ג`ן השתמשה בתא אחד בשביל לשים את כל חותכני העוגיות, בתא השני היא שמה מכלים של סוכריות צבעוניות ובקקבוקנים של צבעי מאכל, בתא השלישי והמוארך היא אחסנה את העטרות של הקאפקייקס, ובתוך כוסות הג`לי היא אחססנה מגוון של נרות יום הולדת ופיצ`קס נוספים
  6. הטיפ המנצח שלי: אם יש לכם אביזרי אפייה נוספים ויש לכם עוד מקום במגירה החדשה שהכנתם, אל תתבישו למלא את המגירה, כל עוד היא נשמרת מסודרת. הנה רעיונות למוצרים שאתם יכולים לשים בפנים:

  • חבילות שוקוצ`יפס
  • אבקת קקאו
  • בצק סוכר
  • מרציפן
  • רויאל אייסינג
  • שבבי אגוזים/שקדים
  • דובדבנים מסוכרים
  • "טיפות"
  • מיני-עדשים
  • קליפות הדרים מסוכרות
  • אבקת אפייה
  • אבקת סוכר וניל
  • מליות וממרחים
  • ג`לטין
  • פודינג
  • שמרים
  • אבקת סוכר
  • סודה לשתייה
  • קרם פטסייר
  • תמציות
  • עלי קרם שנדיט
  • בסיס טורט
  • שקים וצנטרים לזילוף
  • כוסות / כפות / כד מידה
  • נפת קמח
  • מבזקה / מסננת לאבקת סוכר 
  • מטרפה
  • מגרדת גבינה
  • כף הרמה
  • גלגלת פיצה
  • לקקן
  • רינגים
  • מערוך
  • כפפות לתנור / ידיות סיליקון
והתוצאה הסופית לפניכם: 
ג`ן אומרת שזה ממש מרגיש טוב שיש מקום המיועד לכל פריטי האפייה שלה, ואני בהחלט יכולה להבין על מה היא מדוברת. מה גם כשיש קופסאות מעוצבות ויפות כמו אלה שאני משתמשת (של מיימונס), קצת חבל חהסתיר אותם בין כל השימורים והתבלינים היומיומיים, לא? 
זהו להפעם. אני אשמח אם תכתבו לי בתגובות למטה או בעמוד הפייסבוק של הבלוג, מה היה הפרויקט הראשון שלכם במטבח? האם יש לכם יש מגירה, פינה בארון או סלסילה מיוחדת לציוד ולמוצרי האפייה?

No comments