איך לסדר את המקרר?

שבוע לפני ליל הסדר רבים מאיתנו מרוקנים את המקרר, מנקים אותו וממלאים אותו במוצרי מזון חדשים, כשרים לפסח. אבל רגע לפני שאתם מעמיסים את המקרר - קבלו טיפים שיעזרו לכם לסדר את הפריג`ידר כמו שצריך.
כבר דיברנו כמה חשוב שתהיה תלויה על המקרר שלכם רשימת קניות. אבל גם מדי פעם צריך למלא את המקרר (וגם לרוקן אותו). אזאיך אתם מסדרים את המקרר כשאתם מקבלים לביתכם את המשלוח מהסופרמרקט או שאתם חוזרים מקניות במכולת השכונתית? האם אתם פשוט דוחסים הכול פנימה? האם אתם ממיינים את הפרטים השונים? האם אתם מקפידים למיין לפי תאריכי התפוגה? בואו ואני אעשה לכם קצת סדר ואתן לכם טיפים לארגון יעיל של הפריג`ידר שלכם:
  • מיון - הא"ב של כל סידור הוא למיין פריטים ולשים אותם ביחד. כלומר, גם אם אינכם שומרים כשרות, רצוי למיין למוצרים חלביים ובשריים וכן לירקות ולפירות, ולא לערבב ביניהם. בדרך כלל במקררים יש חלוקה לתאים מיוחדים: לגבינות, לירקות, לביצים, לבקבוקי שתייה ועוד. השתמשו בהם, כיוון שהם שומרים על המוצרים האלה טריים ונגישים!
     
  • תאריכי תפוגה - הקוטג` עומד להיגמר וקניתם חדש? היה מבצע של אחד פלוס אחד? כך או כך, חשוב שתשימו לב לתאריכי התפוגה של המוצרים שקניתם ולאלה שמוטבעים על המוצרים שכבר בתוך המקרר, על מנת לנצל באפן חכם את כל מה שקניתם ולא למצוא את עצמכם כעבור כמה ימים מגלים שזרקתם מוצרים לפח רק בגלל שהם היו מקולקלים כבר.
     
  • על ירקות, פירות ושקיות - אם אתם קונים ירקות ופירות במשקל, רצוי לא להשאיר אותם בשקיות, כי הם עלולים להרקיב בשל הלחות שמצטברת בשקיות. אפשר להניח אותם במגירה שלהם, ללא כל חשש, או להעביר אותם לקערות. לחסה, לבצל ירוק ולעשבי תיבול מומלץ להחליף את השקית שעמה הם הגיעו עטופים לשקית אחרת.
     
  • חלב - במידה ואתם שותים חלב בקרטון עם פקק, הטיפ הבא מיועד לכם, במיוחד אם יש לכם לפחות שני קרטונים של חלב במקרר: את החלב שפתחתם מקמו כך שהפקק שלו יפנה כלפיכם כשאתם פותחים את הדלת. את שאר הקרטונים מקמו כך שהם יפנו לכיוון השני. לחלופין, ישנם מקררים רבים שיש בהם מעין חוצץ לקופסת הקרטון של החלב, שגם בו ניתן להשתמש.
     
  • רטבים וצנצנות של ריבות, דבש וכדומה - ניתן ואף רצוי לאחסן על המדפים של דלתות המקרר.
     
  • בקבוקי שתייה - על מנת לקרר את הבקבוקים טוב יותר, ובמידה ויש לכם מקום לכך, מקמו אותם בשכיבה באחד מתאי המקרר.
     
  • קופסאות אחסון לאוכל - במידה ובישלתם מטעמים, רצוי להעביר אותם לקופסת אחסון ולהימנע מלהכניס סיר למקרר. כיום ניתן להשיג קופסאות אחסון שניתן לחמם אותן במיקרוגל, ובנוסף הם שומרים על טריות האוכל למשך זמן ארוך יותר. מומלץ בחום!
     
  • סלטים ושימורים - כסו בנייר נצמד או בנייר כסף או לחלופין - העבירו אותם לכלי אחסון עם מכסה. כך תמנעו מהריח של להשתלט על המקרר, ותשמרו על האוכל טרי.
     
  • ביצים - האם ממבט אחד במקרר תוכלו לומר לי אילו מהביצים ישנות ואילו חדשות? אילו טריות ואילו מבושלות? במקרר שלי יש מקום לאחסון של עד 24 ביצים, ואני תמיד קונה תבניות של 12. את הישנות יותר אני מעבירה לצד ימין של המדף ואת החדשות שזה עתה קניתי אני שמה בצד שמאל של התבנית. כשאני מכינה ביצים "קשות" אני מניחה אותה בתוך קערה באחד המדפים, אבל כשאני במצב רוח טוב ומתחשק לי אני לפעמים מציירת ציור של סמיילי על החלק העליון שלהן, ומשאירה אותן בתבנית של דלת המקרר, וככה אנחנו יודעים שהן מבושלות.
     
  • בשרים ומאכלים קפואים - יש לשמור כמובן במקפיא. את כל הירקות הקפואים נסו לשטח ככל הניתן ולשים זו על גבי זו, כדי לחסוך במקום. משהו שלא כולם יודעים הוא שישנם מוצרי מזון מסוימים (שקדי מרק, פיצוחים, אגוזים, ג`ינג`ר, פתיתי גבינה צהובה, קפה, קטניות, פירורי לחם, שומשום, בפלות, תבלינים וכו`) שאם שומרים אותו בפריזר, הם שומרים טוב יותר על טריותם. כמו כן, רצוי לדאוג שתמיד יהיה במקרר קופסה מוכנה של קוביות קרח. 
 אם אתם בכל זאת מאכסנים מזון בשקיות, על מנת שתוכלו לדעת מה יש בכל אחת מהן ניתן להחליט שתמיד שניצלים יהיו בשקית כחולה, וקציצית בוורודה למשל, או לאחסן בשקיות שקופות או להדביק על השקית מדבקה ולכתוב מה יש בתוך השקית.
ולסיום, קצת טיפים שיעזרו לכם לשמור על המקרר גם נקי ונטול ריחות לוואי:
  1. השתמשו במצע למגירת הירקות - בכל סופרמרקט מוכרים מצע ירוק המיועד לפריסה במגירת הירקות. הוא סופג לתוכו את הלחות ושומר על טריותם של הירקות לפרק זמן ארוך יותר.
     
  2. השתמשו בצמר גפן טבול בתמצית וניל לסילוק ריחות - במידה ושאריות הסלט גרמו לריח להתפשט בכל המקרר או שדבר מה הרקיב, הניחו על צלחת צמר גפן אשר ספוג במעט תמצית וניל, ותוך זמן קצר הריחות הלא נעימים ייעלמו כלא היו.
     
  3. השתמשו במעמד מיוחד לבקבוקים אשר שוכבים במקרר - על מנת למנוע מהבקבוקים להתגלגל ולהישבר, תוכלו להשתמש במעמד מיוחד לבקבוקים. ניתן להשיג כאן.
  1. השתמשו במתקן שומר טריות לעשבי תיבול - מתקן מעוצב זה מאפשר ליהנות מעשבי תיבול טעימים ורעננים לתקופה של עד שלושה שבועות בממוצע! ניתן להשיג פה.

זהו להפעם. אני מזמינה אתכם לכתוב לי בתגובות למטה או בעמוד הפייסבוק של הבלוג איך אתם מסדרים את המקרר שלכם. אשמח לשמוע טיפים, רעיונות וגם לשמוע אם אימצתם את אחת העצות שנתתי לכם 

No comments