קינוחים לפסח שכל אחד יכול להכין



שנה שעברה הוזמנתי להתארח לארוחת ליל הסדר אצל קרובי משפחה, והוסכם שכל אחד יכין משהו, והוחלט שאני אכין קינוח. בהתחלה נורא נלחצתי, אבל בסופו של דבר מצאתי רעיונות לקינוחי פרווה בכוסות המבוססים מתכונים קלים שלדעתי כל אחד יכול להכין. התוצאה - טעימה ומרשימה.



לארוחת החג הפעם לא הגעתי בידיים ריקות. הכנתי כ- 80 קינוחים בכוסות במו ידיי, ובעזרתו של בן זוגי, ו- 40 האורחים של הערב מאוד שמחו, התלהבו וחיסלו את הכול בתוך שניות. מי היה מאמין שאני אכין מנה אחרונה שתזכה להצלחה רבה כזו?... אם גם את רוצה להפתיע עם פינוקים מתוקים וטעימים בסוף החג, אני ממליצה על המתכונים הבאים.

מוס שוקולד פרווה לפסח


הכמויות מתאימות לכ- 8 מנות בכוסות אישיות, שאותם ממלאים עד הסוף.

אני השתמשתי בכוסות יין חד-פעמיות.


החומרים הדרושים למוס:

  • מיכל קצפת צמחית 250 גרם
  • חבילת שוקולד מריר 100 גרם
  • כפית שטוחה של אבקת נס קפה / כפית של שוקולית
  • 100 גרם עוגיות יין
  • מיקסר ידני / מערבל
  • מסננת
  • כוסות יין חד-פעמיות / כוסות שוט

לקישוט:

  • אבקת קקאו
  • שוקולד מגורד
  • אגוזי פקאן



אופן ההכנה:
  1. מניחים את קוביות השוקולד בקערה, מוסיפים 2 כפות מים וממיסים במיקורגל את התערובת באופן הדרגתי.
  2. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה ומקררים
  3. מקציפים את הקצפת הצמחית עם אבקת נס קפה/שוקולית עד לקבלת קצפת רכה (חצי הקצפה)
  4. מערבבים את הקצפת עם תערובת השוקולד (חשוב שהשוקולד לא יהיה חם, כדי שלא יווצרו גושים)
  5. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה
  6. מניחים בגביעים שכבה של פירורי עוגיות יין ומעליהם יוצרים את הקצפת השוקולדית
  7. בוזקים באמצעות מסננת קטנה מעט אבקת קקאו מלמעלה
  8. אני הוספתי גם אגוזי פקאן, אבל לא חובה
  9. מעבירים למקרר או למקפיא לפחות למשך 3 שעות

מוס תות פרווה לפסח


הרעיון מאוד דומה לקודמו, אלא שהפעם הכמויות מתאימות לכ- 10 מנות בכוסות אישיות, שאותם ממלאים עד הסוף. 



החומרים הדרושים למוס:

  • 500 גרם תותים לא מאוד טריים (חבילה קטנה) - כך יהיה קל יותר למעוך אותם ולערב אותם 
  • 1 כוס סוכר
  • מיכל קצפת צמחית 250 גרם
  • מיקסר ידני / מערב
  • כוסות יין אישיות וחד-פעמי / כוסות שוט

לקישוט:

  • עוד תותים
  • אבקת קקאו
  • שוקולד מגורד
  • אגוזים



אופן ההכנה:


  • לאחר שטיפה יסודית של התותים, מסירים את הגבעול והעלים וחוצים כל תות לחצאים או לרבעים.
  • זה הזמן למעוך את התותים באמצעות המערבל במשך כ- 13 דקות. במידה ויש לכם מיקסר ידני ולא מערבל, רצוי למעוך את התותים כדי לקצר את זמן ההקצפה. 
  • מוסיפים את הסוכר לתותים ומוסיפים את מיכל הקצפת הצמחית. לאחר כ- 10 דקות מקבלים מוס.
  • ממלאים כל גביע יין אישי עד הסוף, ומקשטים בתות או בכל קישוט אחר.

קישוטי פרפרים באמצעות פאנץ'

כדי לקשט את קינוחי הכוסות, הוספתי גם קישוטי פרפרים. אני מאוד אוהבת את המחורר הזה, כי לפרפר יוצר מעין מראה דמוי תחרה, ותחושה תלת-ממדית. לקחתי כמה ניירות ממו צבעוניים וחוררתי אותם באמצעות הפאנץ' כל פרפר השחלתי על קיסם שיניים ואותו נעצתי בתוך כל אחד מהמוסים. השקעה יחסית קטנה, אבל המחמאות היו ממש גדולות, ואני ממליצה לנסות גם אם נדמה לך שאין לך את כישורי יצירה. 


רעיון נוסף לקישוט הקינוחים


בראש השנה הכנתי שוב קינוחי כוסות, אלא שהפעם התארחתי במקום אחר והחלטתי להכין שוב קינוחי כוסות, אלא בטעמים אחרות - וניל ולוטוס. במקום הפרפרים הדבקתי על הקיסמים מדבקות "חג שמח", וזוהי גם אפשרות טובה לקישוט קל ומהיר של יצירת המופת שלך.


אהבת? יש לך עוד רעיונות למתכונים קלילים, פשוטים ומהירים לקראת ליל הסדר? או אולי רעיונות נוספים לקישוטים שישדרגו את המנה שלך? אשמח אם תכתבי לי בתגובות! 

>>> לוח ההשראה שלי לפסח בפינטרסט

    No comments