חוויות מאירוע השקה בסוקה מרקט

כשאתן חולמות על החתונה שלכן, מה אתן מדמיינות? אם הייתן יכולות להתחתן שוב - מה הייתן משנות? לפעמים, כשאני רואה את החתונות הממותגות שהולכות ושתופסות תאוצה בארץ, אלה שיש להן קונספט - זה עושה לי חשק להתחתן שוב. הייתי מתחתנת שוב עם בעלי האהוב, אבל משנה את כל הקונספט של האירוע. הייתי רוצה משהו יותר מיוחד, ופחות סטנדרטי ומשעמם.




שלא תבינו אותי לא נכון - היתה לי חתונה מושלמת, אבל לא שדרגנו שום דבר ועשינו משהו מעבר. אהבתי מאוד את המקום, האווירה והאוכל במקום שבו התחתנתי. ומאז, במשך 6 שנים, הייתי בלא מעט אולמות וגני אירועים, אבל נראה שאף אחד מהם לא קולע לטעם הנוכחי שלי. אני מודה שבשנים האחרונות אני קצת אובססיבית לגבי קונספטים, צבעוניות ופרפקציוניזם. לכן, ביקרתי במתחם החדש של SOCCA MATKET, זה בהחלט עשה לי את זה.




המקום נמצא בדרום תל אביב, אבל ברגע שנכנסים לתוכו, מרגישים כאילו נכנסו לאיזה שוק, במובן הטוב של המילה. נראה שהוא קיבל השראה משווקים ברחבי העולם כמו שוק בורו בלונדון, שוק צ'לסי בניו יורק וכדומה, כאלה שיש בהם אווירה אלגנטית ומלאת שיק. באנגלית קוראים לסגנון הזה "מרקט פלייס".



מדובר על קונספט של אוכל רחוב, STREET FOOD -  אוכל פשוט רק עם פרשנות מדויקת. בעולם וגם בארץ קיימת תופעה, שהולכת ומתחזקת, אחר חיפוש של אוכל פשוט, אוכל שלא עושה רושם, בגובה העיניים, לא פלצני, קז'ואל, שמדבר גם לאנשי פודיס מתוחכמים וגם לאלו שפחות מבינים באוכל. ומצד שני אוכל מוקפד עם פילוסופיה ברורה של דיוק, טריות, המוגש בפורמט של FUN FOOD.


יח"צ


סוקה מרקט ומציעה אוכל שפשוט כיף לפגוש אותו ולאכול אותו פעם עם האצבעות, פעם בתוך פיתה, פעם בכלי חד פעמי מיוחד.... אוכל טעים וצבעוני שפוגשים במטבחי שוק בכל העולם או ברחוב ואותם מכין השף לעיני הלקוח במקום, באירוע עצמו. מדובר בדיאלוג שנוצר עם האורח הן מצד השפים שעומדים בכל עמדה והן מצד בחירת חומרי גלם האיכותיים, השירות והתפעול שמוצגים ברמה הכי גבוהה שיש.

צילום שי-לי עוזיאל - יח"צ

הסתובבנו בין הדוכנים, מתלהבים מכל הפרטים העיצוביים הקטנים והיפים ונהנים להתבונן בצוות של כל דוכן, מכין לנגד עינינו את המנות שהזמנו מתוך התפריט הבינלאומי. המנות השונות מורכבות מחומרי גלם איכותיים מכל העולם לצד תוצרת מקומית משובחת.


בסוקה מרקט האוכל אינו סטנדרטי. משום מה בארץ נוהגים להציע סטייק או פרגית תמיד באירועים, וזה קצת נמאס בעיניי. במקום זה, בסוקה מרקט מעמידים דוכני אוכל מכל רחבי העולם: ישראלי, תאילנדי, מרוקאי, יווני, אמריקאי, איטלקי ודרום אמריקאי. הדוכנים האלה ממש שינו את האווירה המוכרת לכולנו מחתונות סטנדרטיות. 



אני אוהבת שיש חלל המאפשר זרימה בין העמדות ואנרגיה מיוחדת. הדוכנים פתוחים לאורך כל הערב, וכך נמנעים תורים. חשוב להבין שלא מדובר בעמדות בופה, שמזכירות את חדר האוכל בקיבוץ או בטירונות. ממש לא. אלה דוכנים שנותנים תחושה שאנחנו נמצאים בשוק אורבני מהזן החדש, ובוחרים את המנה שמתחשקת לנו באותו הרגע, עם אפשרות לקחת עוד, כמה שרק רוצים.



המנות היו נדיבות, ולתחושתי כל אחת מהן יכלה לשמש כמנה משביעה בפני עצמה. הרעיון של הדוכנים, איפשר לנו ליהנות מכל העולמות: אני טעמתי באן שפונדרה מעולה מהדוכן התאילנדי, פוצקצ'ות מעולות וקינוחים מהדוכן האיטלקי, המבורגר עסיסי מהדוכן האמריקאי, שווארמה מצוינת מהדוכן היווני, נקניקיות מרגז ופרגית על חומוס מעולה מהדוכן הישראלי והכול כל כך טעים... אני רק מספרת לכן על זה, ואני כבר מריירת... היה שם עוד המון המון אוכל. באמת שמה שתיארתי זה על קצה המזלג, וצריך להגיע ולראות כדי להבין.


מי שעומד מאחורי האוכל הנפלא הזה זה קייטרינג כנען, והבעלים של המקום הנו שי ישראלי שיש בבעלותו גם את וינו סוקה בהרצליה.



אהבתי את הצבעוניות והעיצוב של המקום. לצד כל דוכן הניחו את המאפיינים שיגרמו לו להיראות הכי אותנטי ושמח:
בישראלי - ארגזי ירקנים צבעוניים, שקי קטניות, ירקות טריים מסודרים כמו חיילים

בתאילנדי - רשתות דייגים וסלים מלאים עשבי תיבול, וויטרינות סושי ודגים, ותצוגת תבלינים אסייתיים

ביווני - גרילנדות נתלו מהתקרה ואקססוריז של משקלים וכלי נחושת קישטו את העמדה

באמריקאי - היתה אווירת דיינר עם מקררים בעיצוב וינטג', גינת ירק להמבורגר, וגריל-מן שהכין בלייב את ההמבורגר

באיטלקי - היה שלט מואר גדול של PIZZA וטאבון שממנו יצאו מאפים מופלאים עם ניחוחות שגירו את החושים, קופסאות אחסון שקופות עם פסטות יבשות וקופסאות של מאכלים איטלקיים.




המקום עצמו מחולק לכמה אזורים, אבל החלוקה בעיניי טובה ולא יוצרת ניכור: אזור קבלת הפנים - שיש בו גם בר משקאות, ולדעתי יכול לשמש כרחבת ריקודים. אזור האירוח - ובו יש כל מיני אפשרויות ישיבה לאורחים. באזור זה יש גם את הדוכנים, וגם בו יש בר. אזור של מרפסות, שמתאים למי שמעוניין לעשן. באחת המרפסות יש את עמדת הברביקיו האמריקאי.



אם אתן מתכננות אירוע בקרוב, אני ממליצה לכן לגשת למקום ולבדוק את סוקה מרקט, ובמיוחד מומלץ לאלו שרוצות להתחתן בחורף ומחפשת מקום קוזי, מקורה ונעים. המתחם מתאים לאירועים של 150-400 איש בישיבה סביב שולחנות, והוא כשר בהשגחת הרבנות. 

No comments