פוקט, האי הגדול של תאילנד, הוא אחד האיים הפופלריים בקרב ישראליים. במסלול הטיול שהכנתי בשבילכן, אני ממליצה לכן על 9 אטרקציות בפוקט, כדי ליהנות מחופשה רומנטית של ממש.
בפרק הקודם, ביליתי עם בן זוגי האהוב, בצפון תאילנד, באזור צ’אנג מאי, ואת השבוע השני לטיול שלנו החלטנו להקדיש לאי פוקט. הצ’ק-אין בשדה התעופה של צ’אנג מאי כל כך מהיר כך שאפשר להגיע לשדה רק שעה לפני הטיסה. מהמלון שלנו לקח רק 15 דקות נסיעה עד לשדה”ת, זה איפשר לנו בבוקר להתארגן בבוקר בעצלתיים (נכון שתסכימו איתי שזה הכי כיף ככה?)
לפני שנמשיך, אני רוצה רק להגיד לכן כדאי לכן לקרוא גם פוסטים נוספים שכתבתי על הטיול שלי בתאילנד, למשל: ביקור בחוות הפילים החופשיים, טיול ג’יפים בצפון תאילנד והאומגות ב’צאנג מאי.
כשתיכננתי את מסלול הטיול שלנו לפוקט, זה היה אחרי שהתלבטתי ממש מה כדאי לעשות בטיול שלנו לתאילנד. יש כל כך הרבה ערים ואיים – אז למה דווקא פוקט, בעלת המוניטין המפקופק? אז האמת היא שלאחר בדיקה, היתה לי תחושה שלשם הכי קל להגיע – מספיק טיסה אחת, בלי מעבורות ועניינים, ועדיין ליהנות מאווירה של אי ובהחלט יש הרבה אטרקציות בפוקט ששווה לחקור.
באי פוקט יש הרבה אזורים עם המוני תיירים, אבל כשמגיעים למקומות הנכונים, אפשר ליהנות מנוף עוצר נשימה וליהנות מחוויות מיוחדות במחירים שפויים – לפחות ביחס למקומות אחרים בעולם. והאמת? ממש כיף שם. אז קבלו רשימת אטרקציות בפוקט שאסור לכן לפספס.
הריזורט שלנו: אמארי פוקט
פעם ראשונה שאני טסה לתאילנד, והחלטתי שאני הולכת להתפנק בריזורט מושקע במיוחד. ריזורטים מפוארים וזולים הם בעצמם נחשבים לאטרקציות בפוקט, והבחירה ביניהם היא קשה.
בסופו של דבר בחרתי בריזורט שנקרא אמארי פוקט כי הוא יחסית מרכזי (נמצא על חוף פטונג), אבל מספיק למרות שיש בו מאות חדרים, לא מרגישים אותם והתחושה היא כמו של מלון בוטיק מבודד, שקט ורגוע. גם ראיתי בתמונות שיש לו בריכת אינסוף, מהסוג הזה שתמיד רואים באינסטגרם ועושה חשק. והכי הכי הכי היה לי חשוב – שיהיה בריזורט מסעדות שוות, חדר עם נוף לאוקיינוס וספא שבו אפשר לקבל מסאז’ ולשמוע את הגלים תוך כדי.
כשהגענו לריזורט נדהמנו לראות כמה הוא ענקי. למעשה הוא כל כך גדול שההתניידות בו ממקום למקום אפשרית גם באמצעות קלנועית – שירות שהחלטנו לנצל כדי להגיע מהחדר שלנו ללובי.
לקחנו את החדר הכי זול שמצאנו בו – וכשפתחנו את החלון – ראינו שאנחנו ממש על החוף, ומולנו יש נוף מהמם של ים אנדמן.
המסעדה של המלון – La Gritta – צופה גם כן אל עבר הים – ואנשים מגיעים אליה במיוחד כדי ליהנות מהנוף המיוחד שלה. הבופה בבוקר מציע מגוון רחב של מאכלים מכל רחבי העולם, ואפילו חומוס ושקשוקה. בערב יש במסעדה ערבי קונספט – למשל ערב מאכלי ים, ערב גריל, ערב איטלקי וכדומה.
בלילה האחרון שלנו במלון התקיימה בו חתונה, וגם זכינו לראות מופע זיקוקים צבעוני מעל הים – וזה היה פשוט מקסים.
ביום האחרון שלנו עשינו ספא זוגי במלון – שיחסית לתאילנד היה יקר – אבל כל כך נהנינו ממנו, שקשה לתאר את זה במילים. המקום היה בדיוק מה שדמיינתי – 3 כיווני אוויר אל עבר החוף הפרטי, ציוץ ציפורים ובריזה מלטפת.
המלון מאוד שווה. אבל רוב הסיכויים שבאיזה שלב תמצו את המסעדות, המסאז’ים המפנקים, ואת הבטן-גב בבריכות ובחוף הים הפרטי (!) של הריזורט. בטח תרצו קצת להסתובב על האי. אז הכנתי בשבילכן כמה המלצות על אטרקציות שהכי אהבתי באי הטרופי.
אטרקציות בפוקט – ההמלצות שלי
סיור עירוני
מאחר ואנחנו לא רצינו להתנייד באי עם אופנוע, מוניות או תחבורה ציבורית, חיפשנו את האפשרות הכי טובה להגיע לכל האטרקציות בפוקט, כלומר אלה שמרוכזות בעיר עצמה, ואז גילינו סיור שנקרא: The Real Phuket Sightseeing Tour with Cocktail. ממש מגיעים לריזורט עם ואן כדי לאסוף אתכם, ובמשך כ- 7 שעות לוקחים אתכם ללוקיישנים הכי שווים על האי.
את הבוקר פתחנו ב- Khao Rang Hill View Point נקודת תצפית מרהיבה על העיר העתיקה של פוקט, ממש ליד אחת המסעדות המדהימות של האי – khao rang breeze. אם תסיירו באותה נקודת התצפית, רוב הסיכויים שתגיעו לאחת מגבעות הקופים המפורסמות של האי ותוכלו לתצפת על קופים מתוקים (עדיף שלא להאכיל אותם, כי הם עלולים להיות תוקפניים).
-
2 -
-
-
לאחר מכן המשכנו אל לב פוקט, לאזור העיר העתיקה, באזור שנקרא Thalang Road. המבנים ברחוב הזה, שנבנו במאה ה- 18, צבועים בכל גווני הקשת, ובנויים בסגנון פרוטוגלי. החזיתות האדריכליות המרשימות, לצד המבנים ההיסטוריים שברחוב, הופכים אותו למקום מיוחד במינו, שאפשר לצלם בו תמונות מטריפות לאינסטוש.
טיפ קטן: בימי ראשון החל מ- 16:00 ועד 22:00, מתקיים ברחוב שוק שבו תוכלו ליהנות מאוכל מקומי ושופינג של מזכרות מקומיות.
נקודת העצירה הבאה שלנו היתה במקדש וואט צ’אלונג (Wat Chalong או כפי שהוא מופיע במפות גוגל –chaithararam) – אחד המקדשים הבודהיסטים החשובים והמיוחדים ביותר מבין אלו שתמצאו בפוקט, וגם כנראה המקדש הכי מפורסם שיש על האי. למעשה מדובר במתחם די גדול שנבנה לפני כמה מאות שנים, ויש בו הרבה מבנים בסגנון תאילנדי קלאסי, והיכל גדול ומרכזי שמוקדש לנזירים שהובילו מרד באי ב- 1876.
סיור קצר בין המבנים שבמתחם יגלה לכן פסלים מוזהבים, ציורי קיר שמספרים אנקדוטות מחייו של בודהה ועוד. חשוב להדגיש שצריך לבוא למקדש בלבוש צנוע.
אם אתן מחפשות נקודת תצפית באמת מדהימה, כדאי שתקפצו ל – Promthep Cape, או כמו שהמקומיים מכנים את האזור – “המקום הכי טוב לצפות בו בשקיעה”. חבל שלא יצאנו להגיע בשעת בין ערביים, אבל האמת שהתרשמנו שזה מקום מוצלח מספיק כדי להגיע אליו בכל שעה ביום, כי הוא מספק נוף יפהפה של מספר איים קטנים שנמצאים מדרום לפוקט, שסביבם אוקיינוס טורקיז, שגליו מתנפצים ברכות על החופים שלהם.
המדריכה סיפרה לנו שבמקום יש גם את המגדלור הישן של פוקט, שמהווה תפאורה מושלמת לצילומים רומנטיים. הרבה זוגות של חתן-כלה מגיעים במיוחד למקום כדי להצטלם בו, בעיקר בשעת דמדומים.


בדרך אל הפסל הגדול של בודהה, אחרי שראינו כבר שפע של אטרקציות בפוקט, עצרנו לארוחת צהריים במסעדת Baan Poo Doo Lay. ממש אהבתי את המסעדה, שמשקיפה אל עבר נוף עוצר נשימה. בתפריט אפשר למצוא מנות תאילנדיות מסורתיות לצד מנות מערביות. השירות אדיב ומהיר, האוכל מעולה והכל על רקע נוף שבאמת הופך את הארוחה לחוויה של ממש. מקום בהחלט מומלץ בדרך אל או בחזרה מהפסל הכי מפורסם שיש בפוקט.
כתובת: Khao Nak Koet | Soi Yotsane, Big Buddha Road, Karon, Phuket, Thailand


את הפסל של הביג בודהה (Phuket Big Buddha) אפשר לראות בערך מכל נקודה שאתן מסיירות בה באזור העיר העתיקה. בכל זאת – הוא מתנוסס לגובה של 47 מטרים, ונמצא על אחד ההרים בחלק הדרומי של פוקט. זהו פסל עצום וכולו עשוי משיש לבן. כשמגיעים אל המתחם, אפשר לתצפת על האי הגדול ב- 360 מעלות.
המדריכה הסבירה לנו שהמקומיים מתייחסים אליו כאל מקור להגנה ולתקווה, ולכן רבים מהם פוקדים אותו על בסיס קבוע. הכניסה למקום היא חינם, וניתן לבחור אם רוצים לתרום כסף לבניית המקדש בתמורת לברכה מנזיר.
את הסיור העירוני סיימנו במפעל רום ממש מגניב שנקרא Chalong Bay Rum Distillery. במפעל הרום של מחוז צ’אלונג, שמשמעותו “חגיגה” בתאילנדית, כל סיור הוא חגיגה של מסורת ותרבויות. הסיור במפעל עצמו לוקח כחצי שעה-45 דקות שבהם מסבירים על כל התהליך של הפקת המשקה, ודואגים להשקות אתכן לאורך כל הסיור ברום איכותי מזוקק, או בקוקטיילים שמכילים אותו – כמו מוחיטו.
הרום של המפעל שעשוי למעשה מקנה סוכר שגדל בתאילנד, וליתר דיוק באחד המפרצים של דרום-מזרח פוקט. קחו את זה, תוסיפו לזה עיצוב עדכני-מינימליסטי ותקבלו את אחד המשקאות שזכו לאינספור פרסים בתחומו. בסיום אפשר לרכוש בקבוקים בחנות המזכרות של המקום. חייבת לציין שזה אחד המקומות שבן זוגי הכי אהב בכל הטיול שלנו בתאילנד.
טיול 4 האיים
אחת הדילמות שכמעט כל אחת עוברת עם עצמה בזמן שהיא מתכננת טיול לפוקט, היא האם לקחת את טיול 4 האיים (טיול איי ג’יימס בונד) או את טיול 7 האיים. אנחנו בסופו של דבר החלטנו לקחת את 4 האיים – במקום סירות מנוע מהירות, הטיול מתקיים במעבורת (סירה גדולה) ולכן אין בחילות ים ומרגישים מאוד יציבים ובטוחים על הסירה.
מדובר בטיול בין האיים, בין הפופלריים באטרקציות בפוקט, והוא בין האפשרויות הפוטוגניות שיש לאי להציע: אוקיינוס נפלא בצבעי טורקיז וכחול בוהקים, שמתוכו מזדקרים איים קטנים ואקזוטיים שעטופים בצמחייה טרופית ופראית, מפרצים עם לגונות בתוליות, ונקיקי מערות שאפשר להיכנס אל תוכן באמצעות קאנו עם “נהג” פרטי. כל אלה זה רק חלק מהקסם הזה של ההפלגה בין האיים.
מוקדם בבוקר הגיע ואן לאסוף אותנו מהמלון, כי לכל האטרקציות בפוקט יש איסוף מהריזורט. לאחר נסיעה של כשעה עלינו על המעבורת – לאורך הדרך חילקו לנו בננות, אבטיח, אננס, בקבוקי מים וקולה חופשי, בזמן שמסביבנו אוקיינוס אינסופי, ואנחנו שטים לעבר שמורת הטבע הלאומית במפרץ פנג-נה Phang Nga שנחשבת לאחד המקומות הכי יפים שיש בעולם.
אחרי שמתלהבים מהנופים המרהיבים שמסביב, הגיע הזמן לרדת מהמעבורת. היא עוצרת בלב הים, והצוות מוריד ממנה סירות קאנו. לאט-לאט כולם יורדים עם חגורות הצלה לתוך הקאנו שלהם, ומתחילים לשוט לעבור הלגונות היפיפיות. כל קאנו מתאים לזוג + “נהג”, והשייט החוויתי בין המערות נמשך כעשרים דקות.
בחלק מהמערות ישנן מערות נטיפים – חלקן נמוכות ממש, ככה שצריך ממש לשכב בקאנו לכמה דקות בודדות כדי לעבור דרכן. זה לגמרי שווה את החוויה, כי אז מגיעים אל נוף משגע, מהסוג הזה שגורם להרגיש כמו בגלויה.
בין היתר המעבורת עוצרת באחד המקומות המפורסמים בעולם – האי קאו פינג קאן, שמוכר בשמו “האי של ג’יימס בונד”, על שם סצנה מסרט שצולמה על האי ב- 1974.
לאחר ארוחת צהריים נחמדה על המעבורת, ממשיכים לכיוון מפרץ נאקה (Naka Bay) / אי “לוואה” (Lawa Island), ומאפשרים למי שרוצה לקפוץ מהמעבורת ולהשתכשך בים או לשנרקל. אני באופן אישי ויתרתי על התענוג.
אנחנו סגרנו את הסיור הזה עם חברת סגול – שזו סוכנות ישראלית בתאילנד. בשלב מאוחר יותר, שמעתי שיש סיור דומה לזה, של חברה שנקראת john gray שכולל גם הכנת קטונג – שזו מעין מנחה שעשויה מעץ בננה, שמשלחים לצוף בים עם קטורת ריחנית ונרות, ומסיימים את השייט בארוחת ערב עם בופה בשקיעה.
ממליצה להירשם לאחד הסיורים של ג’ון:
Day in the Islands from Phuket by John Gray Sea Canoe
John Grays Sea Canoeing Trip with Loy Kratong
Phang Nga Bay Starlight by John Gray Sea Canoe
John Gray’s Cave Canoeing Tour in Phang Nga Bay
Phuket: John Gray’s Hong by Starlight with Sea Cave Kayaking and Loy Krathong
אטרקציות בפוקט שפחות התחברתי אליהן
בנגלה רוד בחוף פטונג
אחת הסיבות שלפוקט יש את המוניטין שיש לה, היא ללא ספק המקום הזה, למרות שהוא אחד ממוקדי התיירות המרכזיים של פוקט. יש הרבה אטרקציות בפוקט שעדיף להתרחק מהן כמו מאש – ולדעתי זה המקום המרכזי שעדיף לא להתקרב אליו.
סדום ועמורה זה כאן. הכול מלא בתיירים, באנשי מכירות שנדחפים לכם מול הפרצוף ומנסים לשדל אתכן להצטרף לאחד ממופעי הסקס הביזריים, ומסביב הרבה רעש והמולה, בגלל עשרות מועדונים ובארים עם רקדניות אקזוטיות ומופעי ליידי בויז. החלק שהכי אהבנו ברחוב הזה הוא הנסיעה במונית חזרה אל המלון.
מופע פנטזי פוקט
מהמידע שמצאנו באינטרנט, לא הצלחנו להבין עד הסוף מה זו האטרקציה הזו, עד שהגענו לשם. נוהגים להגיד שהמתחם מזכיר את מופעי הבידור של דיסנילנד ולאס וגאס. אבל בתור מי שהיתה שם – אני יכולה להגיד לכם שהקשר אליהם ממש תלוש. ממש חטפנו שם הלם תרבות כי היו שם:
- מופעים עם רקדנים וזמרים, שהזכירו לי במקרה הטוב להקות בידור של בתי מלון
- בופה של ארוחת ערב ענקית עם שלל אפשרויות לנשנש – אבל האוכל לא היה לנו טעים
- כלובים קטנים יחסית שבהם יש נמרים מטושטשים וכל מיני חיות נוספות
- ומופע ענק שחלקו יפה בזכות רקדניות שלובשות לבוש מסורתי ומשחקי צללים, אבל כשראיתי את הפילים המאולפים ושאר החיות שהשתתפו במופע, לא יכולתי שלא לחשוב על הסבל שלהם בזמן האימונים, ועד כמה הם ודאי מפחדים מכל האנשים שסביבם, המוזיקה והאפקטים של האורות שמסביבם. בקיצור – עדיף להתרחק.
עוד אטרקציות בפוקט
בגלל שהיינו בפוקט בקושי שבוע, לא הספקנו לעשות הכל, אבל צירפתי לכן עוד כמה אטרקציות בפוקט שאולי תרצו לבודק לקראת הטיול שלכן:
- טיול לשמורת הטבע קאו לק
- אומגות בפוקט
- מופע איגרוף
- סקי מים
- טיול טרקטרונים
- קפיצת באנג’י
- קורס בישול
- מעבורת מפוקט לקופיפי
- ריילי ביץ’
- סימיליאן
ולסיום הכנתי לכן כמובן סרטון שתוכלו עוד קצת להתרשם מכל האטרקציות שפירטתי :
זהו להפעם. אני ממש מקווה שאהבתן ואם יש לכן המלצות נוספות על אטרקציות בפוקט שבא לכן לכתוב שאלות – תרגישו חופשי לכתוב לי בתגובות ואני אענה לכן.
רוצות לחסוך כסף על המלון, האטרקציות והטיסות ועל הדרך לפרגן לי?
אם תחפשו מלונות ותסגרו מקום, אני אקבל עמלה קטנה במסגרת תוכנית שותפים של בוקינג. זה כמובן לא בא על חשבונכן, וגם אתן תיהנו ממחיר נוח. רוצות עוד הנחה ועוד יותר לפרגן? הירשמו ל – CASHDO, וקבלו קאשבק על כל קנייה בבוקינג, ב- VIATOR ב- EXPEDIA . בנוסף – תוכלו לפרגן לי אם תלחצו על הלינק הזה כדי למצוא עוד אטרקציות בפוקט והסביבה עם VIATOR . יש שם אחלה דילים בשבילכם ואם תרכשו שם אני גם אקבל עמלה קטנה שתוכל לעזור לי להמשיך לתת לכן את התוכן שאתן אוהבות.
תגובה אחת
תמונות מהממות! תודה על השיתוף