איך לסדר את הארון לחורף - החיים לפי שירלי

איך לסדר את הארון לחורף בקלי קלות?

עוד פוסטים שיעניינו אתכם
חלוקה פנימית של ארונות מטבח: הכול במקום!

חלוקה פנימית של ארונות מטבח מאפשרת לנו לשמור את כל הדברים שאנחנו צריכים במקום, בצורה מסודרת ומאורגנת. אז איך עושים את זה נכון? כל הפרטים בפוסט שלפניכן. חלוקה פנימית של ארונות מטבח – משימה לגמרי אפשרית לא לכולנו קל לסדר את ארונות המטבח. רוב האנשים שאני מכירה תופסים את זה כמטלה מפחידה, והם מעדיפים להימנע ממנה בכל מחיר. למה זה ככה? כי לפעמים הם מדובר בסידור ש"מתפזר" לחדרים אחרים, והם מוצאים את עצמם מסדרים גם את חדר השירות, חדר העבודה, חדר הכביסה וכדומה. אבל אם אתן כאן, אני מניחה שיש לכן את כל מה שצריך כדי לעמוד בה בגבורה :). הארונות במטבח משמשים אותנו כדי לאחסן כל מיני דברים, שרובם המכריע קשור לפעילויות השוטפת שלנו במטבח: בישול, אפייה, אירוח ועוד. חלק אחר מהאביזרים המאוחסנים בארונות המטבח, לאו דווקא חייבים להיות שם. לכן אחת המטרות שלנו בסידור ארונות מטבח היא למצוא לחפצים האלו מיקום חדש או לחשוב על חלוקה פנימית של ארונות מטבח שבאמת תשרת את הצרכים שלנו. בלגן שלא נגמר? אז זהו, שכן אפשר לגרום לו להיגמר! בואו נודה בזה: לא פשוט לשמור על מטבח נקי ומסודר, לא משנה כמה אנחנו מסודרות. כי הרי תמיד יביאו לנו מהעבודה כלי לחג, אורחים יביאו איתם פרחים או בקבוק יין, התלהבנו מאיזה גאדג'ט חדש למטבח שאנחנו לא באמת צריכות, וקשה לנו גם להיפרד מכלי האוכל שסבתא העבירה לנו כשעברנו לדירה החדשה שלנו. יש לנו מלא כלי אוכל, כלי הגשה וכלי פלסטיק בגדלים שונים, לשימוש במצבים שונים (כלים ליומיום, כלים לאירוח וכו'). אז מה עושים עם כל העומס הזה? האם סידור ארונות מטבח הוא אפשרי בכלל? התשובה היא כמובן שכן! אפשר לעשות הרבה דברים כדי להשתלט על הבלגן במטבח, ולהפוך אותו למקום כיפי, נעים ויצירתי! כיום יש הרבה פתרונות ארגון חכמים שיכולים מאוד להקל עלינו, ולעזור לנו להפוך את המטבח למקום מזמין, מקרב ושנעים להיות בו, וגם מקום שבו כל פריט מצוי במקומו והגישה

קראו עוד »
ניקיון לפסח - פרינטבלס להורדה חינם - החיים לפי שירלי - בלוג לייף סטייל והשראה
ניקיון לפסח – פרינטבלס להורדה חינם

היום התחלתי מרתון של ניקיון לפסח: הכנתי לעצמי רשימה של כל מה שאני צריכה כדי להבריק את הבית לקראת האביב והחלטתי שיהיה נחמד להפוך את זה לפרינטבלס חמוד להורדה. כל מה שצריך לצורך סדר וארגון בבית בואו להכיר עולם שלם של גאדג'טים שמטרתם להקל על מטלות הבית, ולספק מענה מהיר ויעיל לצורכיכם בשגרה היום-יומית לחצו כאן >>> לנקות את הבית לקראת פסח זו לא משימה פשוטה. רוב האנשים שאני מכירה נכנסים למעין תחושה של עומס והצפה נוכח עצם המחשבה שצריך להתחיל לארגן, לסדר ולהבריק את הבית. רובם לא ממש יודעים מאיפה להתחיל, למרות שהם מאוד רוצים לעשות את הצעד הראשון כבר עם סיום פורים. אז החלטתי לחלוק אתכן את השיטה שלי לניקיון לפסח אם אתן עוקבות אחריי בבלוג, בטח כבר הבנתן שאני טיפוס של רשימות. כשאני מרגישה עומס או מוצפת כשיש לי משימה מסוימת, אני אוהבת לחלק אותה לכמה תתי-משימות קטנות ובלתי מאיימות, פשוטות ככל שרק אפשר. ככה הרבה יותר קל להיות ממוקדת במה שאני צריכה לעשות, לדעת שאני מסוגלת לעמוד באתגר שעומד לפניי, ולנצח אותו. ברשימה שהכנתי בשביל ניקיון לפסח חילקתי את הבית שלי למספר אזורים למעשה: סלון מטבח חדר עבודה חדרי אמבטיה שירותים חדר שינה אפשר גם להוסיף לרשימה חדרי ילדים, מחסן או כל דבר אחר שאתן רוצות לסדר במסגרת ניקיון לפסח. רשימת ניקיון מושלמת לפסח – צעד אחר צעד שלב 1: תכנון והיערכות 🔲 קביעת לוח זמנים לניקיון לפי אזורים בבית🔲 הכנת רשימת חומרי ניקוי: סבון כלים, מסירי שומנים, אקונומיקה, חומץ, סודה לשתייה, מגבונים, מטליות, סקוצ’ים וכו’🔲 בדיקת ציוד ניקיון: מטאטאים, שואב אבק, סמרטוטים, דלי, מגבים, כפפות🔲 מיון חפצים עודפים ותרומת פריטים שאינם בשימוש שלב 2: ניקיון יסודי בכל חדר בבית המטבח 🔲 ריקון ארונות המטבח, ניקוי מדפים והחזרת מוצרים מסודרים🔲 ניקוי יסודי של המקרר, כולל הפשרת המקפיא במידת הצורך🔲 שטיפת מגירות וסידור כלי מטבח🔲 ניקוי התנור, הכיריים, הקולט אדים, המיקרוגל והקומקום🔲 שטיפת הרצפה והחלפת סמרטוטים ומשטחי

קראו עוד »
נקיונות לפסח עם מוצרי ניקוי של HG- החיים לפי שירלי - בלוג לייף סטייל והשראה
נקיונות לפסח: 5 מוצרי ניקיון ששווה להכיר

האביב כבר התחיל באופן רשמי, והנה נשמעת לה יריית הפתיחה לעונת הניקיונות המסורתית. רגע לפני שאתן מפשילות את השרוולים ומתחילות כבר עם בסשן ניקיונות לפסח, אני חייבת לספר לכן על סדרת מוצרים חדשה שנתקלתי בה לאחרונה. 

קראו עוד »
איך לסדר ארון בגדים - החיים לפי שירלי - בלוג לייף סטייל והשראה
איך לסדר ארון בגדים עם שקיות ואקום לאחסון בגדים

פסח מסמל את תחילת תקופת האביב. אם אתן כמוני, כנראה שגם אתן מנצלים את השבועות שלפני החג כדי לבצע ניקיון יסודי, לאוורר את הארון, להוריד את הבגדים הקצרים מהמדפים העליונים ובמקומם לאחסן את הבגדים החורפיים. אז הטיפ הבא הוא לגמרי בשבילכן.

קראו עוד »
איך לשמור על בית נקי ומסודר - החיים לפי שירלי - בלוג לייף סטייל והשראה
איך לשמור על בית נקי ומסודר ולתפוס 2 ציפורים במכה אחת?

יש שני דברים שיכולים להטריד את מנוחתנו: תחושת האשמה על כך שהבית שלנו מבולגן ונקיפות המצפון על כך שאנחנו לא עושים ספורט. אז למה שלא ננסה לתפוס את שתי הציפורים במכה אחת? זה אפשרי!  אז איך לשמור על בית נקי ומסודר? תזכירו לקרוא ותגלו!

קראו עוד »

גם כשחשבנו שהחורף לעולם לא הגיע, הנה סופסוף הוא כאן, והחלטתי שהגיע הזמן לסדר את הארון לחורף. פתאום קלטתי שיש לי כמה טיפים בשבילכן בעניין, וכך נולד לו הפוסט הזה 🙂

אם אתן מעוניינות לסדר את ארון הבגדים לקראת החורף, אתן חייבות קודם כל שתהיה לכן תוכנית. הכנתי לכם כמה טיפים שיעזרו לכן להצליח במשימה. הסופ"ש הוא הזדמנות מעולה כדי להתכונן לקראת העונה הקרירה, אז שווה לנצל אותו כדי שהחורף לא יתפוס אתכן לא מוכנות: שלפו את שמיכת הפוך, הצעיפים, המטריות, המגפיים וכמובן גם את נעלי הבית החמות והמפנקות.

אני מאמינה שחשוב מאוד לסדר את ארון הבגדים מדי עונה, כי ככה אפשר לחסוך בזמן במציאת בגדים, לראות ולהיזכר בכל הפריטים שיש לנו, ולהשתמש בהם. זו גם ההזדמנות שלנו לסנן את מה שכבר קטן או לא מתאים, מה שכבר לא באופנה ואנחנו לא אוהבות, ולבדוק מהם הפריטים שחסרים לנו או שצריך להחליף כי הם התבלו והתיישנו.

אבל אני יודעת שעבור חלקנו מדובר במשימה שנראית כמעט בלתי אפשרית…

אז אם גם אתן מתלבטות איך לסדר את הארון לחורף, הכנתי בשבילכן מדריך קצר, שיעזור לכן לעמוד במשימה:

שלב 1: הכינו מבעוד מעוד קרטונים / שקיות גדולות

אתן תזדקקו להם כדי למיין את הבגדים שלכן בדרך הבאה:

  • לתרומה
  • למחזור
  • לפח
  • שייך לחדר אחר
  • לתיקון
  • לשמור

שלב 2: הוציאו את כל הבגדים מהארון ומיינו

הוציאו את בגדי הקיץ והתחילו למיין אותם בשקיות או בקרטונים שהבאתן. אני בטוחה שיש בארון שלכן הרבה בגדים שבכלל שכחתן מהן, או שהם לא נלבשו במשך שנים, בין אם בגלל שינויים במשקל  ובין אם כי פשוט נמאס לכן מהם או בגלל סיבות אחרות (הם לא נוחים, מגרדים, לא מחמיאים, "חרושים" וכדומה). על מנת לפנות למקום לבגדים חדשים, או סתם כדי שיהיה פחות עומס, צריך להחליט שכל בגד שלא לבשנו בשנתיים האחרונות, נמסור הלאה או שנזרוק אותו לפח.

סיימתן עם בגדי הקיץ? מעולה, כעת עברו לבגדי החורף ומיינו אותם באותה השיטה.

כשתעמדו מול הארון הריק, זה הזמן לעבור עם סמרטוט יבש על המדפים והמגירות. אם אתן מנקות עם תכשירים שעלולים להרטיב את הארון, ודאו שהוא מתייבש היטב לפני שאתן מחזירות אליו הבגדים, כי אחרת הבגדים יקבלו ריח מעופש וכתמי עובש.

שלב 3: קפלו את הבגדים שהחלטתם לשמור

את כל הבגדים שהחלטתן לשמור, קפלו מחדש וסדרו בערימה. הקפידו על קיפול אחיד, שמונע מהבגדים להתקמט מצד אחד ומצד שני שיאפשר לכם לנצל היטב את המקום שבארון. רצוי להשתמש בקרטונים סגורים על מנת למנוע ממזיקים לפגוע בבגדים ולצבור אבק.

אני ממליצה לרשום על כל קרטון / שקית מה יש בפנים ו/או המידות. אגב, לדעתי אחסון בקופסאות הוא נוח יותר כיוון שניתן לערום אותו זה על גבי זה, והתצוגה היא אסתטית יותר. כדאי לשים בכל קופסה דף ריחני של מייבש הכביסה ואז הבגדים סופגים את הריח הנעים.

אני ממליצה לכן לא להשתמש בשקיות ואקום, כיוון שהבגדים לא "נושמים", וצוברים עובש וריח לא נעים.

שלב 4: סידור הבגדים על המדפים ובתלייה

חשוב לסדר את הבגדים לפי תדירות השימוש שלהם, כלומר – בגדים ליומיום יאוחסנו בקדמת המדפים הנגישים ביותר, בעוד הבגדים שלנו שמיועדים ליציאה יאוחסנו במדפים פחות נגישים.

חשוב לשים לב לכמות המקום שבארון, עומק המדפים והיחס שבין שטח התלייה לשטח הממודף. ככה תוכלו להחליט איזה בגדים יהיו בכל מדף ואילו בגדים תתלו, בהתאם להעדפות שלכן.

אני ממליצה לכן לחלק את החלק של התלייה בארון לקטגוריות (מעילים, ג'קטים, חצאית, מכנסיים, חולצות, שמלות וכדומה), ולהקפיד להחזיר כל פריט לאזור שלו. עדיף לתלות על כל קולב פריט אחד בלבד. לגבי סוודרים, סריגים, חולצות T וכדומה – רצוי לקפל ולאחסן במדפים על מנת שישמרו על צורתם המקורית ולא ייהרסו בשל השימוש בקולב.

עכשיו סופסוף אפשר הכניסו לארון את כל בגדי החורף שלכן. הכניסו כל מה שקניתן זה עתה, מה שקניתן במכירת סוף עונה ומציאות שקיבלתם בירושה. אגב, לדעתי כדאי לכבס ולייבש אותם, (במידה וזה עדיין לא בוצע מאז העונה שעבר), למיין לפי קטגוריה (וצבע, אם מתחשק לכן), לקפל ולאחסן או רק לתלות.

שלב 5: סידור מעילים בארון

אם כבר לסדר את הארון לחורף, אני ממליצה גם לסדר את ארון המעילים או את אזור התלייה של המעילים שלכם בארון הבגדים הכללי.

לרוב הבעיה בארון מעילים היא שהוא מאוד קטן, אין בו הרבה מקום, ועדיין הוא משמש את כל דיירי הבית וגם את האורחים. לכן, זה עשוי להיות קצת קשה לשמור עליו מסודר. אז אני הולכת להראות לכם איך הארון שלי מסודר, בתקווה שאוכל לתת לכן כמה רעיונות מעוררי השראה.

אז זה ארון המעילים שלי. שדרגתי אותו עם כמה דברים מגניבים, כי אני מרגישה שזה אחד מהארונות האהובים עליי בכל הבית. אז נתחיל דווקא מלמטה – הכנסתי בו סלסלות יפות שמצאתי באיקאה. בתוכן סידרתי את כל מה שצריך לחורף חמים ונעים – כובעים, כפפות וצעיפים. ברווח שנשאר – שמתי את המטריות המתקפלות שלנו.

עכשיו אני רוצה להתייחס לחלק העליון של הארון, כלומר זה שנמצא בגובה העיניים. באזור הזה תלויים כל הג'קטים והמעילים שלנו. המעילים של בובי תלויים מצד שמאל ושלי תלויים מימין.

כמה רעיונות יצירתיים נוספים שיעזרו לכן לסדר את הארון לחורף:

  • כדי לסדר את הארון לחורף הדביקו על אחד הצדדים של הארון וו ותלו עליו את המטריות שלכן
  • אם יש לכן מגירות, קטלגו כל מגירה בהתאם למה שיש בה, למשל: מחממים לאוזניים, כפפות, צעיפים, סוודרים לכלב וכדומה
  • אם יש לכן ארון עם דלת שנפתחת ולא דלת שזזה מצד לצד, תלו עליה ווים שיחזיקו את הצעיפים וככה יהיה לכם קל יותר לקחת ולהחזיר אותם
  • אם יש לכן מקום במדף התחתון, הניחו עליו גם את נעלי הבית המפנקות שלכם או מגפיים, נעלי שלג וכדומה
  • השתמשו בקולבים חזקים ומסיביים, כדי שהמעילים יאוחסנו כראוי וגם כדי שהקולבים לא יישברו.
  • כדאי שיהיה לכן בארון תאורה טובה על מנת לראות את כל מה שבתוכו. אם הארון שלכן חשוך מדי, התקינו בתוכו תאורת לד (מנורה קטנה ולחיצה שעובדת על בטריות – שניתן להשיג באיקאה), ותוכלו להשתמש בה כדי לראות את תכולת הארון טוב יותר.

חשוב לזכור: עדיף שהארון לא יהיה דחוס מדי, כדי שיהיה קל להכניס ולהוציא ממנו את המעילים (וגם כמובן למצוא אותם), וגם כדי שכשמגיעים אורחים, הם יוכלו לתלות בתוך הארון את המעילים שלהם גם כן.

אני ממש אשמח לדעת איך אתן מארגנות את ארון הבגדים שלכן: האם הכול נגיש אצלכם או שכל עונה אתן צריכות לסדר אותו מחדש? האם יש לכן ארון מעילים או שיש לכם מתלה מעילים בכניסה לבית או בפרוזדור?

זהו להפעם. מאחלת לכן חורף מושלם, נעים וחמים!

תגובות

תגובות

עוד פוסטים שתאהבו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תשתפו!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

רוצות לקבל השראה ישירות למייל?

החיים לפי שירלי - בלוג לייף סטייל והשראה משתמשים בעוגיות כדי להבטיח תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות


קבלי צ'קליסט
עם 20 רעיונות כיפיים
לערב רומנטי בבית!