בלגן הוא מטרד רציני שגורם לי להרגיש הרבה תחושות לא נעימות כמו לחץ והצפה. אז אם אתן רוצות לדעת איך מסדרים בית מבולגן ואיך אפשר להשתלט על הבלגן עוד לפני שהוא משתלט עלינו, תמשיכו לקרוא.
האם קרה לכן שפגשתן אדם עם פנים חמוצות וכששאלתם מה קרה הוא תיאר לכם עד כמה הוא עסוק? הוא בטח תיאר לכן איך הוא מתרוצץ בין פגישות שהוא לא יכול לבטל. איך הוא לחוץ כי הוא לא עומד בדד ליין שהולך ומתקרב מבלי שהוא מסוגל לטפל במשימה, וכיצד אפילו בבית שלו הוא לא מסוגל לשבת בשקט כי יש לו בית עמוס והוא פשוט לא יודע איך מסדרים בית מבולגן כזה ואין לו מושג מאיפה להתחיל.
כשהבלגן חוגג, הנפש עמוסה
אין ספק שאותו אדם מתמודד עם כמה אתגרים בו זמנית, כשאחד מהם הוא הניסיון לחיות בתוך בית מבולגן. מה שאותו אדם לא יודע זה כשהוא עצמו חי בסביבה בלתי מאורגנת, הדברים מציקים לו בתת מודע ומלווים אותו לאורך כל היום. הם שולטים עליו ומשפיעים על מצב הרוח שלו, על הלחץ שהוא חווה ביומיום, על הגישה והפרספקטיבה שלו לחיים… בקיצור – על הכול!
כאשר הבלגן “חוגג” בבית ואתן מרגישות שאתן לא יכולות להתמודד עם זה בהצלחה, הוא ממשיך להשפיע עליכן, ולא באופן חיובי. זה גורם לכן לא רק להרגיש רע אלא גם גורם לכן לפרוק את התסכול שלכן על אחרים, מה שעלול ליצור חיכוכים ומתחים לא נעימים ביניכם לבין האנשים שאיתם אתן עובדות או מתגוררות.
הכאוס פוגע בבריאות שלכן
אי-סדר וכאוס עלולים לפגוע בבריאותכן, כיוון שכל אחד יכול להתמודד עם מצבי לחץ (או כפי שהם מכונים – סטרס). אפשר להכיל את המצב הזה במשך זמן מה, אך לאחר שאותו פרק זמן חולף, הגוף מגיע לתשישות. מצב זה מתבטא בכאבי ראש, כאבי שרירים, דיכאון, נדודי שינה, לחץ בחזה ותסמינים נוספים המעידים על לחץ. אתם תראו שלאחר שתכניסו מעט סדר לחיים שלכם, לאחר שתסדרו את הבית שלכן, תרגישו פחות לחוצים ושאתן שולטות בחייכן, חדורות מוטיבציה וממוקדות מטרה.
איך מסדרים בית מבולגן? מתחילים ממשהו…
אם אתן חושבות שמה שאני אומרת זו שטות גמורה ושאין קשר בין המצב המנטלי, הפיזי והנפשי לבין סביבה מסודרת, אתן מוזמנות לקחת חלק בניסוי שלי. שימו לעצמכם טיימר, למשל תמדדו לעצמכן חצי שעה. אני אוהבת להשתמש בפונקציה של “ספירה לאחור” שנמצאת בתוך אפליקציית השעון שנמצאת בילט-אין במכשיר הסמארטפון שלי. עכשיו, התחילו לעבור על חדרי הבית (או המשרד) שלכן. עשו זאת מהר ככל שאתן יכולות. הניחו במקום כל מה שאתן יכולות. זרקו לפח דברים שאתן כבר לא צריכות.
כן, 30 דקות ביום יכולות להניב שינוי משמעותי!
בסיום הזמן שאני מקציבה לעצמי, אני יודעת שהזמן שהחלטתי להקדיש למשימה מסוימת נגמר. השימוש בטיימר בעל פונקציה של ספירה לאחור מומלצת בחום, במיוחד למי שסובל מהפרעות קשב וריכוז (ADHD). אם אין לכן סמארטפון, אפשר להשתמש בשעון עצר במחשב.
לאחר שהזמן יעבור, נסו לבדוק את עצמכם באמצעות השאלות הבאות:
- האם אתן מרגישות נמרצות יותר?
- האם אתן שבעות רצון?
- האם אתן שמחות יותר?
- האם אתן חשות תחושת הקלה?
- האם אתן מרגישות נינוחות ורגועות יותר?
- האם אתן פתאום מרגישות שאתן להתמקד באחת המטרות שעד כה הטרידו את מנוחתכן?
אם אתן עונות באופן חיובי על אחת מהשאלות הנ”ל, סימן שאתן יכולות להיות בטוחות שזה בזכות העובדה שהצלחתן להשתלט על הבית המבולגן שלכן, והוא כבר לא שולט בכם. כל הכבוד! עכשיו כל מה שנשאר הוא להתמיד, והדרך שלכן לאיכות חיים טובה יותר סלולה לפניכם. מה שעוזר לי להתמיד זה להקדיש זמן לפחות ל- 15 דקות של סדר וניקיון ביום ביומן שלי.
אהבתן את הטיפ שלי? אימצתן? אשמח אם תנעצו את התמונה הזו בלוח הפינטרסט שלכן:
