fbpx

היום זו הזדמנות נוספת לפתוח דף חדש

מה בבלוג?



מה אתם עושים כשאתם מרגישים שיצאתם מהמסלול בדרך להגשמת היעד שלכם?
כולנו בני אדם. אף אחד לא מושלם. ורובנו לא תמיד מצליחים להיות תמיד על דרך המלך בדרך להגשמת היעדים שלנו. וזה בסדר. זה נורמלי.

חשוב להבין שכדי להפוך מבלגניסט לאדם מאורגן ומסודר, צריך לעבור תהליך. למעשה, בחלק מהמקרים מדובר בתהליך ארוך יחסית, וזה לוקח זמן לשנות את החשיבה, ולהגשים את המטרה הזאת. אז אל תתייאשו. גם אם חרגתם מהתכנונים שלכם בגלל אירועים בלתי מתכוננים או בגלל כל סיבה אחרת שהיא, פשוט ממחר אתם יכולים לחזור למסלול שתכננתם לעצמכם, וככל שתקדימו לחזור למסלול הזה – זה יגרום לכם להרגיש טוב יותר.

היום זו הזדמנות נוספת לעשות את זה נכון.
אבל אם כבר מדברים על חריגה מהתכנון, יש לי סיפור שאני רוצה לחלוק עמכם. הוא עלול להיות קצת “כבד”, והוא יגרום לכם אולי לעצור ולחשוב, אבל יכול מאוד להיות שזה פוסט בדיוק מהסוג הזה שאתם צריכים לקרוא. 

פעמים רבות אנו מחליטים שהפסקה היא כל מה שאנחנו צריכים. אנחנו מרגישים בושה על כך שקצת “חטאנו” ולכן שיבשנו את הדיאטה שלנו, אנחנו מרגישים אשמה על כך שפספסנו ביקור יומי במכון הכושר שלנו, ואלה דברים שגורמים לרבים מאיתנו להכתיר את היום שבו הדברים האלה קורים ככישלון מוחלט. ואז – במקום להתחיל מחדש ממחר, אנחנו פשוט ממשיכים את כך את שאר השבוע, כי הרי הסופ”ש כל כך קרוב, ומגיע לנו לנוח… איך אומרים? מיום ראשון דיאטה.


כל יום הוא יום ראשון
אני חושבת שהגיע הזמן להפסיק לחכות ליום ראשון. במקום לחכות ליום ראשון כדי לקבל הזדמנות נוספת ולהתחיל בדיאטה / בכושר / בארגון ובסידור הבית, מחדש, תתחילו כבר ממחר לחזור לתכנון שלכם. כולנו נכשלים מדי פעם בהשגת היעדים שאנחנו מציבים לעצמנו, ולא משנה אם זה יעד קטן או גדול. לכולנו מדי פעם מתגנת התחושה שבה התחשק לנו לוותר על הכול, ולהיכנע לתחושת הרחמים העצמיים והמחסום הנפשי שמונע מאיתנו להתמקד במשימה שלנו, והמומנטום פשוט הולך לאיבוד וההתקדמות שלנו נעצרת בחריקת בלמים.

מחשבה יוצרת מציאות
כל מה שאנחנו חווים על בשרנו, הוא לעתים קרובות תוצר של המחשבות שלנו. לכן, כאשר אנחנו מתמהמהים, אנחנו למעשה מחליטים לדחות את החיים האידיאליים שאליהם אנחנו שואפים להגיע, ולא ברור לכמה זמן. מתי נחזור לעבוד על השגת היעדים והמטרות שלנו? כל אחד מאיתנו צריך מדי פעם להשתחרר וליהנות מהפסקה טובה, אבל חשוב מאוד גם שנדע לכמה זמן, ושעלינו להמשיך ולדבוק במסלול שהגדרנו לעצמנו.

תזכרו שכולנו נכשלים. האנשים המצליחים ביותר הם אלה שבהתחלה לא הצליחו, הם אלה שלמדו מהטעויות של עצמם והתאמצו כדי ליישם את הלקח שלמדו. 

קחו לדוגמה את אברהם לינקולן. הוא:
– נכשל בעסקים ופשט את הרגל בגיל 31
– נכשל בבחירות לבית המחוקקים בגיל 32
– נכשל בעסקים ופשט את הרגל שוב בגיל 34
– איבד את אשתו בגיל 35
– חווה התמוטטות עצבים בגיל 36
– הפסיד בבחירות האזוריות בגיל 38
– הפסיד בבחירות לקונגרס בגיל 43
– הפסיד בבחירות לקונגרס בגיל 46
– הפסיד בבחירות לקונגרס בגיל 48
– הפסיד בבחירות לסנאט בגיל 55
– הפסיד בבחירות לסגן הנשיא בגיל 56
– הפסיד בבחירות לסנאט בגיל 58

ובכל זאת הוא נבחר לנשיא ארה”ב בגיל 60, והפך לאחד הנשיאים בעלי החזון, ההשראה והאהוב בין כל נשיאי ארה”ב. מה שמלמד אותנו יסוד חשוב – הצלחה או כשלון, תלויים רק בהתמדה, עקביות וסירוב מוחלט לייאוש.


לכן, אפילו כאשר אנו נכשלים, צריך לזכור שמחר הוא יום חדש, הזדמנות נוספת. היום הוא כבר המחר. הוא כאן, וזה זמן לתת את כל מה שיש לכם. התחילו היום, מפני שכל מה שחשוב הוא מה שאתם עושים עכשיו, ברגע זה ממש. 

הבלגן עומד בינכם לבין החיים אידיאליים שאתם רוצים
כשאתם לא מאורגנים, דעתכם מוסחת. עומס ובלגן מסביב הוא “רעש” שדורש את תשומת לבכם. זה מונע ממכם להיות פרודוקטיביים. עומס גורם לכם לאחר לעבודה, לפגישות ולאירועים, להימנע מלארח חברים ומשפחה, לחפש אחר פריטים שונים שוב ושוב, לשלם את חשבונות באיחור (בתוספת ריבית). הבלגן גורם תחושות של תסכול, הצפה רגשית, עייפות ובושה. התחושות האלה לא מאפשרות לנו לעבוד ביעילות על המטרות שלנו. מאחר והמטרות שלך נועדו להוביל אותך לחיות את החיים האידיאליים, אין ספק שהבלגן הוא זה שמרחיק אתכם מהגשמת החלום הזה. עוד כמה זמן תאפשרו לו לעשות זאת?

חלומות משקפים את החיים שלכם, לאחר שתגשימו את המטרות שהצבתם
כנראה שאם אתם פה, קיים פער כלשהו בין החיים הרצויים עבורכם, לבין מה שקיים בפועל. זה נורמלי לחלוטין. 
לכולנו יש חלומות גדולים. אני מאמינה שחלומות הם הדרך שלנו להשיג את המטרות והיעדים שלנו, הם משקפים את השאיפות שלנו. אם אתם לא חולמים על איך שהחיים שלכם צריכים להיראות, כנראה שטוב לכם לחיות בתנאים הנוכחיים, ואינכם מעוניינים לשנות דבר. בשביל מה? הרי אין לכם מטרות או חלומות שאתם מעוניינים להגשים. 

המאמץ שלכם היום ועכשיו – ישפיע על שאר החיים שלכם
נסו לחשוב איזה סוג של חיים אתם באמת רוצים? אני לא צוחקת. הפסיקו עכשיו כל מה שאתם עושים, וחשבו על איזה סוג של חיים אתם באמת רוצים. הקדישו לכך כמה דקות. זה בסדר, אני מחכה… עכשיו כתבו את כל זה. לאחר מכן, כתבו מה זה דורש מכם, בשביל להגיע לשם. נסו לשבור כל מטרה למשימות הקטנות ביותר. לאחר מכן, בכל יום, נסו לבצע כמה משימות ולהסיר אותם מהרשימה שלכם. זה סימן שאתם עובדים לכיוון הגשמת החלום שלכם, החיים שתמיד רציתם לחיות. 

פוקוס על המטרה – הוא המפתח להצלחה
אגלה לכם סוד – אין גמדים קטנים שעושים את העבודה במקומנו בלילה, בזמן שאנחנו יושבים. אנחנו חייבים לפעול כדי ליהנות מהתוצאות. כן, אנחנו הולכים לגרום לעצמנו להגשים את החלום בכוחות עצמנו, כי אף אחד אחר לא יצליח לגרום לזה להתגשם. תתחילו בקטן, נסו להתמקד, ואף פעם על תפסיקו לחתור במרץ, לעבוד ולפעול כדי להגשים את החלום שלכם. אין שום ברירה אחרת. 

אז תתחילו היום. מעכשיו.

עוד פוסטים שתאהבו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תשתפו!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

רוצות לקבל השראה ישירות למייל?

מה בבלוג?

קבלי צ'קליסט
עם 20 רעיונות כיפיים
לערב רומנטי בבית!

קבלי צ'קליסט
עם 20 רעיונות כיפיים
לערב רומנטי בבית!