אז הייתי אתמול ביריד של נתנאלה, שעדיין הצליח להפתיע, לרגש ולחדש. בין היוצרות הוותיקות והאהובות עליי, כמו יעל יניב המקסימה ושני ריזר החמודה מ- Irregular Trend, נתקלתי גם ביוצרות חדשות (או לפחות עבורי הם חדשים) שאני מאוד שמחתי להכיר וגם לרכוש כמה מהיצירות שלהן.
>>> יש סרטון בסיום הפוסט! <<<
אבל נתחיל מההתחלה – אחרי שהקימה ירידים במתחם התחנה, בקניון שרונים ובמתחם עזריאלי שבחולון – נתנאלה החליטה להקים חנות משלה בזה האחרון, ואף לקיים בו את היריד החורפי שלה, אלא עם טוויסט קטן – הפעם הוא ייערך מתחת לאדמה, בחניון. על פניו נשמע מעט מאיים, אבל תסמכו על נתנאלה, על הצוות שלה וכמובן על אמני היריד שיעצבו את השממה התת-קרקעית ויגרמו לה לפרוח.
המקום בהחלט היה מרווח ונעים, ממש לא מחניק כפי שהייתי מצפה מחניון שיהיה, מאחר שמדובר בחניון אשר בנוי כך שבתוכו ישנו מעין חלל, שמאפשר למספיק אוויר צח להיכנס לתוכו, וגם ככה שלא יהיה חם או קר מדי. פשוט אידיאלי.
הקירות קושטו במגוון קישוטי כריסמס מסורתיים, וזה הרגיש לי ממש כמו בסרטים.
חלק מהקוראות שאלו אותי מה אני מוצאת בירידים של נתנאלה, ומדוע הם כל כך מושכים אותי, בתור חובבת קניות אונליין. הרי יש המון ירידי רחוב, אז למה באמת אני מקדישה פוסטים שלמים רק לנתנאלה ומקפחת את השאר? אז בואו ואסביר: סיילים, בין שמדובר בקניונים, במרכזי קניות או שמדובר במקומות אחרים, לרוב מאופיינים במבצעים לא באמת אטרקטיביים, דוחק של המונים, לקנות רק לשם הקנייה, לחטט בתוך ערימות של מוצרים שלעתים נערמים פשוט בכאוס, ואווירה שמזכירה לי שוק במובן השלילי של המילה. בקיצור – כאב ראש לא קטן.
לעומת זאת ביריד החלומות של נתנאלה זה משהו אחר. מעבר לזה שזה אירוע שבו אני יכולה לקנות את כל המוצרים של המעצבות שאני אוהבת במקום אחד, ולא להתעסק עם שליחים ודואר ישראל, האווירה תמיד מגניבה והסטייל זועק מכל עבר, אפילו רק מאיך שהמקום עצמו מעוצב, וזה מה שעושה את כל ההבדל. ההשראה ממלאת אותי פשוט בכל צעד שאני עושה במתחם, ויחד עמה גם מעט תסכול – כיוון שאני לא יכולה לקנות את כל הדברים.. טוב נו, וגם אין לי מספיק מקום בבית.
הכול כל כך יפה, אסתטי וסימטרי: הכריות עם ההדפסים הגיאומטריים, המחברות בצבעי הפסטל, הארגטלים דמויי אוריגמי, הצמחים שחיים מאוויר… הדפסים עם צורות מודרניות, הייטקיסטיות ומתוחכמות לצד ציורים חמים, מתוקים על גבול הקיטש, שמזכירים לי את המכתביות שהיו לי בתור ילדה, קמצוץ וינטג’ נוסטלגי מהול במודרניות קשוחה שיוצרים תמהיל של עליזות צבעונית, שמחה והכי חשוב – פוטוגנית…. פשוט שובר את הלב כמה שבהיר ושמואר פה.
עץ המתנות של יריד החלומות של נתנאלה חורף 2015
היה מאוד נחמד הרעיון של עץ המתנות, גימיק שהיה אותו גם באחד מהירידים בעבר: רוכשים מעל סכום מסוים ומקבלים מעין מדבקה על הקבלה שמקנה לכם אפשרות לבחור מתנה מבין השלל שמונח על שולחן, ליד עצי האשוח. כל מתנה ארוזה יפה יותר מהשנייה, והיה לי מאוד קשה לבחור.
בסופו של דבר, כחובבת מוצרי נייר, חיפשתי אריזה שהיא יחסית דקה ויכולה להיות בגודל של דף מדבקות / מחברת וכדומה, ואכן הצלחתי למצוא כזו! קיבלתי במתנה מחברת של מותג חדש ביריד, Studio connections, לאחר שרכשתי בדוכן שלהם 3 פריטים שונים, אבל לפחות קיבלתי מוצר שונה מאלה שקניתי.
ואפילו היתה הופעה שווה
אוי, והיתה הופעה נפלאה של להקה שנקראית The Choise, שהביאה גרסאות קאברים נפלאות ואנרגטיות, שהעלו חיוכים בקהל שנהנה לצפות על הלהקה משולחנות האוכל המאולתרים במקום או שהצטרף בריקודים. אבל הכי חשוב, המוזיקה סחפה את הבנות שעבדו במקום לילות כימים רק כדי לאפשר לכולנו ליהנות מהאירוע, והיה נחמד לראות אותן משתחררות, משתוללות ונהנות.
אהבתי במיוחד את הכיסוי של הלהקה לשיר של הפו פייטרס, Learning to fly, אבל הייתי עסוקה בלרקוד:)
ולסיום – 7 טיפים למי שמתכננת ללכת ליריד החלומות של נתנאלה
למרות שהייתי ביריד עם גיסתי די הרבה זמן, לא הספקנו לראות הכול ולקנות כל מה שרצינו, אז אני רושמת כמה טיפים שיעזרו לכן ואולי גם לנו בעתיד לחסוך בזמן:
- כדאי מאוד להביא סנדב’יצים, חטיפים ונשנושים מהבית ולחסוך את הזמן של הישיבה במסעדה / בית קפה וכדומה. אל תשכחו גם מים!
- אם אתן באות עם תחבורה ציבורית, ודאו שאתם יודעים באיזה שעה יש לכם אוטובוס/רכבת בהלוך ובחזור.
- קל מאוד להיסחף בקניות ביריד. כדאי לעשות שיעורי בית בפייסבוק ובאתרים ולהתעדכן במבצעים ובמוצרים כדי שתדעו מה אתן באמת רוצות, ולחסוך זמן בהתלבטויות.
- רצוי גם להוציא סכום של כסף מראש ולהשתמש רק בו במקום באשראי, במידה ואתן מוגבלות בתקציב.
- אם במקרה קיבלתן שובר לעץ המתנות לפני הסגירה, כדאי לגשת לבחור מתנה לפחות 15 דקות לפני כיבוי האורות. אנחנו קיבלנו ונזכרנו ברגע האחרון ללכת והעץ היה כבר “סגור”, כך שפספסנו את המתנה.
- אם אתן הולכות עם חברות וכל אחת רוצה משהו אחר – למשל אחת בקטע של בגדים והשנייה בקטע של מוצרי נייר ליצירה – רצוי להתפצל. ודאו שהפלאפון שלכן לא על שקט.
- אם אתן מתכננות הרבה קניות – כדאי להגיע עם עגלת שוק, אך ניתן לרכוש גם במקום.
זהו. אם גם אתן שוקלות ללכת ליריד, ויש לכן שאלה כלשהי, אני אשמח לנסות לעזור לכן. אתן גם מוזמנות לכתוב לי מי היוצרות האהובות עליכן, מה אתן מתכננות לקנות ואם בא לכן שאעשה גם פוסט HAUL (קניות).
היריד התחיל ברביעי ומחר יש לכן הזדמנות אחרונה ליהנות ממנו בין השעות 09:00 עד שעה 17:00.
אה, כמעט שכחתי שהכנסתי גם סרטון מהיריד בשבילכן:
מאחלת לכן שתיהנו מסופ”ש נפלא!
XOXO
שירלי