יש לי עובדה מדעית: העומס והבלגן שמקיפים אתכם, לא מצטברים ביום אחד. ולא משנה כמה קשה אתם תעבדו כדי לפנות אותו, זה לא ייעלם לתמיד.
אני מכירה אנשים רבים שכשאני מדברת איתם נכנסים למעין מצב שבו הם עסוקים בכתיבת רשימת מטלות ארוכה שאין לה סוף. “אני חייב/ת לעשות כך וכך ואת זה וגם את זה… יש כל כך הרבה דברים שצריך לעשות”. הרבה פעמים, לאחר שהם כותבים את הרשימה הזו, הם נכנסים למצב של הלם וייאוש תהומי.
אבל זו לא סיבה להרים ידיים!
תנו לי לספר לכם שלהרגיש המומים מכמות המשימות המצפה לכם, זה לגמרי נורמלי. הבלגן שמקיף אתכם הוא לעתים קרובות עצום, ולכן כדי לחזור לשליטה ולשגרה נעימה עם החיים, צריך לעשות פעולות רבות. לכן, אין זה מפליא שהתחושה היא שאתם כורעים תחת הלחץ.
אז מה עושים?
כדי לצאת מתחושת הלחץ שעלולה לצוץ לאחר כתיבת רשימה, קבלו ממני 2 עצות קטנות:
1. דרגו את המשימות לפי חשיבותם. זכרו שאתם יכולים להתמודד בכל פעם עם משימה אחת. לכן, בזמן שאתם יוצרים את רשימת המטלות שלכם, מצאו את נקודת ההתחלה. אם אין לכם מושג מאיפה להתחיל וכיצד להמשיך, נסו לעשות היום דבר אחד שיגרום לכם להרגיש טוב עם עצמכם, ולצאת מהשוק.
2. בצעו משימה אחת שתוכלו להשלים את כולה. הרבה פעמים אנשים מתחילים קודם כל לארגן את ארון הבגדים, ואז הם שמים לב לשולחן המבולגן, ודעתם מוסחת, אז הם מתחילים לסדר את השולחן. אבל מה עם הארון? זכרו את האמרה: “טוב ציפור אחת ביד, מאשר 2 ציפורים על העץ. בצעו משימה אחת עד הוסף. השלימו 100% ממנה. אם תתמקדו בכמה אזורים בו זמנית, אתם עלולים להתייאש, ואף להישאר עם בלגן גדול יותר מזה שהיה לכם בהתחלה. זכרו – בכל פעם משימה אחת בלבד.
אם תבצעו את רשימת המטלות לפי העצות שנתתי לכם כאן, אתם תהיו בסדר גמור. אם אתם שוב מרגישים שאתם נכנסים למצב של חרדה קלה, פשוט קחו נשימה עמוקה ובצעו מטלה כלשהי שתפחית את הבלגן ותגרום לכם להרגיש מדהים!
אני יודעת שאתם מסוגלים לזה!
