כשהוזמנתי לפני כמה שבועות לסיור באילת, בהתחלה חשבתי לא לבוא. כי מה יש לעשות באילת בחורף?… אבל אני אוהבת הפתעות, והבטיחו להראות ולהוכיח לי שיש חדש תחת השמש, אז החלטתי לבוא, לנסות ולראות. אז האם הצליחו לשנות את דעתי על עיר הנופש המנומנת? מיד תגלו!
לפני שמתחילים – וידוי
לפני שאספר על אטרקציות לזוגות באילת ואחלוק חוויות מהטיול עצמו, אני מרגישה חובה לציין 2 דברים מרכזיים, שנוגעים למי שאני:
הדבר הראשון הוא שהגעתי לסיור עם לא מעט חששות, ולא רק כי מדובר באילת שסובלת מסטיגמות שליליות ומתדמית בעייתית.
בשבילי זה היה קצת אובר-וולמינג עצם הסיטואציה הזו של להיכנס לתוך קבוצה של אנשים שהם בשבילי זרים גמורים, לבד לחלוטין, כשאני באופי שלי טיפוס קצת מופנם (שלא להגיד ביישנית).
אבל החלטתי להתמודד עם הפחד, ולבלות 36 שעות באילת עם 16 אנשים שאני לא מכירה, וכולם סופר מוכשרים ומדהימים מבחינת יכולות הכתיבה, הצילום והכישורים החברתיים וכולם נראים כל כך יפים ונכונים…
האמת היא שהיה לי קשה לי להבין מה גרם למשרד לכלול גם אותי בתוך הרשימה הזו. הרגשתי ממש לא קשורה. אבל בהמשך – אחרי שחזרתי לביתי – האסימון נפל. מה למדתי על עצמי? סבלנות. עוד קצת ואספר.

אני שנייה עוצרת כי הפוסט יצא לי קצת ארוך, אז אם אין לך סבלנות, אפשר פשוט לצפות בסרטון שהכנתי על מה יש לעשות באילת בחורף…
החוף של מוש – מקום מוש!

עשינו סבב שמות וכל אחד סיפר על מי הוא ומה הוא, ומה הוא חושב על אילת. אף אחד לא ניסה לייפות את האמת.
זה היה די זהה למה שאני חשבתי על אילת, וסביר להניח שזה גם מה שרוב האנשים חושבים עליה: היא משעממת, אין מה לעשות בה, היא יקרה, מי שמגיע אליה זה בעיקר ערסים ושעדיף להימנע ממנה בכל מחיר.
אחרי הסיור – הבנתי דבר אחד: עפ כבר להגיע לעיר הזו – אז כדאי בחורף! המחירים צונחים, מזג האוויר נעים, התחושה היא של חו”ל כי סביב שומעים רק תיירים מחו”ל, ויש בה המון מה לעשות!

מה יש לעשות באילת בחורף? לראות מופעים!
אילת זו עיר שאוהבים לשנוא. למרות שהיא עברה שינוי מטורף בשנים האחרונות ויש בה התפתחות מאוד יפה. בין היתר בגלל נושא התרבות. אמנם לא תמצאו באילת מופעים בסטנדרט של ברודווי או אוף ברודווי, אבל קודם כל יש את המופע של ישרוטל שנקרא WOW, שמדי כמה זמן משנה את הקונספט שלו.
יצא לי להיות השנה במופע של וואו ספלאש, והוא ממש לא נופל באיכות שלו מהמופע “O” של סירק דה סוליי בווגאס: על הבמה יש בריכה שבה מבצעים להטוטנים ואקרובטים כל מיני תרגילים ויש גם קטעים מדהימים נוספים בשילוב מים על הבמה, כמו למשל קטע אקרובטי על רקע סצנת הטביעה של טיטניק וקטע שמשלב ריקוד מתוך הסרט “שיר אשיר בגשם”.
המחיר של המופע לא יקר מאוד, בניגוד לווגאס. אני הייתי ממש נפעמת ממה שקורה על הבמה ויצאתי משם בפה פעור.
- בעוד כחצי שנה שדה תעופה בינלאומי חדש עומד להיפתח במרחק של כ- 10 דקות נסיעה מאילת (השדה הקיים בעיר יסגר ועליו יקומו מלונות חדשים ומגורי יוקרה)
- רק השבוע קראתי בעיתון שב- 2017 יתחילו לבנות פארק מים ענקי באילת, על חורבות הטקסס ראנץ’
- הרכבת לאילת עברה התקדמות מאוד משמעותית, ובערך בעוד עשור תהיה אפשרות להגיע לאילת ברכבת
הכי כדאי לבוא לאילת בחורף!
כשחושבים על זה לעומק – בעוד שביולי-אוגוסט העיר גדושה, עמוסה, צפופה והמחירים במלונות יקרים למדי, אילת משנה את פניה לחלוטין בחורף, והופכת למקום ביקור אלטרנטיבי ואטרקטיבי למדי, במיוחד עבור זוגות צעירים או חבר’ה שמעוניינים לנפוש במחיר שפוי בסופ”ש. מזג האוויר בה נעים, המשפחות והערסים נעלמים, ונוצרת בה הזדמנות ליהנות מקצת שלווה, וכל זה במרחק של שעה טיסה מתל אביב.

מה לעשות באילת בחורף: לצלול או לא לצלול?


מסעדה מומלצת באילת: המבשלה
ממועדון הצלילה המשכנו למקום שנקרא המבשלה. 3 שותפים שילבו כוחות והקימו מבשלת בירה באזור התעשייה באילת שלאחרונה תופס תאוצת חדשנות ופיתוח. המקום מעוצב בסגנון בר אירופאי, ומציע בירה תוצרת בית (בירת סוף) עם 6 טעמים שונים. בתחילת הארוחה קיבלנו מגש טעימות, כדי לבחור מה להזמין.
אני בדרך כלל לא שותה אלכוהול. אבל מבין ששת הטעמים בסופו של דבר בחרתי מבירת שיפון – בירה קלילה ומומלצת, והפופולרית מכולם.
כדאי גם לנסות את “בלונד” – בירה בהירה עם גוג’י ברי או את “אמבר” – בירה ענברית עם סילאן, דבש וגינג’ר.
לצד השתייה, הוגשו לנו מנות טאפסים טעימות. השירות היה אישי וחם, האווירה נעימה, והיו שם הרבה פריטים דקורטיביים שעוצבו ושהוכנו על ידי הצוות של המסעדה, למשל: מנורות שעשויות מבקבוקי בירה ריקים, שולחנות ממשטחי עץ ושילוב של פקקי בירה. מקסים ומיוחד.
המזרקה באילת: מופע מוזיקלי מהפנט
אחד הדברים שמאוד אהבתי בווגאס זה את מופע המזרקות של הבלאג’יו. עכשיו סיפרו לנו שיש משהו דומה ליד מתחם האיימקס שנסגר.
כששמעתי שיש מזרקה מוזיקלית, חשבתי לעצמי שזה בטח יהיה די עלוב, אבל מסתבר שזו מזרקה די גדולה, ולמעשה היא הגדולה ביותר בארץ, ומזכירה קצת את המזרקות בפראג ובברצלונה.
המים בוקעים לגובה של עד 30 מטר מ- 350 מתזי מים, מה שיוצר תצוגה מרשימה מאוד.
בארבעה ימים במהלך השבוע מתקיים מופע צבעוני, מושקע ומפתיע לטובה עם מוזיקה בכל מיני סגנונות, כך שכל אחד יכול להתחבר. גם אני וגם מבוגרים ממני התלהבנו מהמופע והמשכנו לדבר עליו הרבה אחרי שהוא נגמר. במשך רבע שעה עמדתי, נהניתי מהמוזיקה ומהצבעים, ומאיך שהמזרקה רוקדת בקצב. אגב, המופעים משתנים מבחינת השירים, כך שניתן להגיע למקום כמה פעמים וליהנות ממופעים שונים.
5th Avenue – רסטו בר בסגנון ניו יורקי
לאחר מופע המזרקות, הגענו לרסטו-בר שנקרא פיפת’ אבניו. מדובר במקום אלגנטי ושיקי, שמתאים לבילוי לילי שמציע בו גם אוכל טוב ואלכוהול משובח.
המקום בנוי עם 5 מטבחים שונים ובר אחד, מעין שילוב של מסעדה-פאב-מועדון. לכן הוא הפך לאחד המקומות האהובים על אנשים שבאים מהמרכז.

נהנו ממגוון מנות שהוציאו לנו מהמטבח, כמו: כדורי ריזוטו, סלט קפרזה, שלישיית המבורגרים חריפים וצבעוניים, קוקטיילים מעניינים ואחלה קינוחים. בסיום קצת רקדנו והיה ממש נחמד.

פלאג אין אילת: כי הגיע הזמן להתחבר

מלון סוליי: מלון מומלץ באילת
מלון סוליי הוא מבחינתי אחד הדברים שהכי אהבתי בטיול. מדובר במלון בוטיק, שממוקם במיקום מרכזי, יחסית קרוב אל חוף הים, לטיילת, לפאבים ולמועדונים.
המלון למעשה שינה את כל הבעלים וההנהלה שלו בשנת 2014 ועבר מהפך של ממש. זהו מלון צעיר, מעוצב ונעים, ברמה גבוהה למדי. בילינו בו לילה אחד.


חוות הגמלים: טיול רייזרים באילת
מהמלון יצאנו אל חוות הגמלים. המקום ממוקם בנחל שלמה, ומציע שלל חוויות למשפחות, לקבוצות, לזוגות וליחידים. הפעילויות השונות נמשכות משעה ועד חצי יום, על רקע ההרים היפים של אילת, בין מצוקים וואדיות.

אם אתן מחפשות רעיונות מה לעשות באילת ואתן חובבות אקסטרים ואדרנלין, אז אני ממליצה לכן לקפוץ לפארק החבלים אתגרי שכולל אומגות, טיפוס והליכה כל גשרי חבלים. אלה שמחפשים אווירה מדברית יכולים לצאת לטיול על גמלים. אנחנו הוזמנו להתנסות בנהיגת שטח על רייזרים.

בכל רייזר יש מקום לעד 4 נוסעים. נסענו בשטח הצחיח והיפה, וזו היתה חוויה מהנה וכיפית, אם כי די מאובקת. לקחו אותנו לנקודת תצפית שהזכירה לי נופים מדבריים של ארצות הברית.
עשינו כמה תמונות ואחרי כשעה חוויתית ועוצמתית – הגיע הזמן להירגע.
מה יש לעשות באילת בחורף? סתלבט על המים בריף הדולפינים
הדבר השני שהכי אהבתי בסיור הוא ריף הדולפינים המדהים. אמנם את הריף הכרתי וכבר יצא לי להיות בו, אבל לא ידעתי שבמקום יש גם מתחם דיסקרטי ואינטימי – מקום מושלם לזוגות – שנקרא סתלבט על המים.
מעין פיסת גן עדן עם ברכות מיוחדות (אחת עם חלוקי נחל, אחת עם רשת ואחת עם מי מלח) שבהן נערכים טיפולים בסגנון ווטסו (אם כי החוויה אינה למטרות טיפוליות או רפואיות, אלא בעיקר בשביל הכיף).
ההכניסה אליו היא מתוך גן בוטני יפהפה. כשנכנסים – לא מדברים, לא מצלמים, פשוט מקשיבים לפכפוכי המים, נכנסים אל הבריכות ונהנים מהשקט ומהשלווה.

מאחר ואסור היה לצלם שם, אני מצרפת את הסרטון מתוך עמוד היוטיוב שלהם, כדי שתוכלו להתרשם:
לשחות עם דולפינים
בריף הדולפינים חופשיים לחלוטין, ואינם תלויים בעובדי המקום. אמנם יש שעות האכלה, אך העובדים נותנים לדולפינים כמות מזערית, כדי שלא יאבדו את היכולת שלהם לצוד, ויהיו מסוגלים להתקיים בים בכוחות עצמם.
העובדים לא מציעים להם דבר מלבד את עצמם, ועדיין נרקמו בינם לבין הדולפינים יחסים מיוחדים.
הייתי פשוט מרותקת ממה שהמדריכה סיפרה על אורח החיים של הדולפינים.
נדהמתי לראות את הקשר המיוחד בינה לבין הדולפינה ננה, שהפקירה בידה את זנבה, רק בשביל לקבל ליטופים, חום ואהבה.
אפשר לשחות ולצלול עם הדולפינים, אבל הצפייה בהם המזח היא חוויה מדהימה בפני עצמה.
מה יש לעשות באילת בחורף? שופינג וספא דגים
אז קפצתי ל- ICE MALL כי רציתי לקנות בגדים לקראת החורף. הרשים אותי לראות את רחבת הקרח הענקית במרכז הקניון.
זה גרם לי להרגיש קצת כמו ברוקפלר סנטר בניו יורק, ששם אנשים נהנים מהחלקה על הקרח בחודשים האלה.
בהחלט חוויה שיכולה להיות מאוד רומנטית, כשעל המגרש כמעט אין מחליקים וכל כולו אך ורק שלכם.
יש בקניון המון חנויות ומותגים מוכרים יותר ומוכרים פחות. מאחר ולא היה לי הרבה זמן להיות שם, העדפתי ללכת לספא דגים באקווה ספא.
פשוט מכניסים את הרגליים לתוך בריכת דגים, שמשייפים בעדינות את הרגל ומותירים אותה חלקה ונעימה.
הבחור בדוכן פינק אותי עם כל מכשירים שעושים מסאג’ בגב וגם נתן לי מעין קסדה שמפעילה לחץ על הקרקפת ומעסה אותה וזה היה ממש מהנה ונעים.

מה עוד עושים באילת בחורף (או בכל עונה אחרת)
ניצלתי את ההזדמנות וקפצתי לביקור זריז גם במצפה התת ימי. בסוף שנת 2014 הפארק חנך את בריכת הכרישים הגדולה במזרח התיכון, שמשתרעת על פני כמעט 600 מ”ר ומכילה כ-3 מיליון קוב של מי ים.
בבריכה חיים בשלווה כ- 20 מיני כרישים ובעלי חיים ימיים נוספים. תוכלו לראות גם עטלפי ים ודגים צבעוניים, שהופכים את הביקור במקום לחוויה צבעונית שכאילו נלקחת מהסרט בת הים הקטנה.
הצפייה בחיות הים מתבצעת דרך מנהרה מיוחדת, עם תיקרה וקירות מזכוכית, וחדר גדול שבו ניתן לראות כיצד הצוללנים מאכילים את הכרישים.
המנהרה בהחלט מיוחדת בעיניי, במיוחד לאנשים שעוד לא היו במקומות דומים בחו”ל כמו בסי וורלד, בווגאס וכו’.

לסיום
כולם אומרים שאם חורף, אז אי אפשר להיכנס לים ואז אין מה לעשות באילת. אז התשובה שלי היא לא ולא. יש ועוד איך מה לעשות באילת. כל האטרקציות ומקומות הבילוי שהמלצתי עליהן פה מתאימות גם בימי החורף, (ואגב גם לאנשים שלא יודעים לשחות).
ומה למדתי על עצמי?
זהו להפעם. מקווה שנהנית לטייל איתי באילת בחורף! את מוזמנת לספר לי מה המקום שאת הכי אוהבת באילת?
10 תגובות
יופי של פוסט, מלא בכל טוב.
אני מתה על מלון סוליי. כל שנה אנחנו מתארחים שם כשבעלי וחבריו רצים את מרתון אילת.
מלון בוטיק מקסים, עם ארוחת בוקר משובחת.
הייתי באילת פעם אחת לפני שנים רבות וזהו. כמו שאמרת, עיר שאוהבים לשנוא. אומנם לא שנאתי, אבל לא נתתי צ’אנס.
אולי באמת בקרוב 🙂
ומגניב ביותר שיש סיורים לבלוגרים. לא שמעתי על זה
תודה רבה!
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מקסימה! תודה על התגובה המחבת. אני שמחה שמצאת בפוסט המלצות לטעמך. תהני בטיול הבא שלך 🙂
יש לך בהחלט במה להתגאות. כתבת מאוד יפה. אני חושבת שזו חופשה שעשויה להתאים לבנות שלי
אחד הפוסטים היפים שלך!
אני עדיין לא השתכנעתי להגיע לאילת בחורף, כי בשונה מרבים אחרים אני דווקא מעדיפה את אילת בקיץ. משתדלת להגיע בתחילתו כשעדיין פחות עמוס. סוף מאי כזה. אוהבת מאוד את הים באילת וגם לעשות שנורקלינג.
בכל מקרה, יש כאו המלצות שוות לכל עונה. אז אשמור לי לביקור הבא. תודה. ותמשיכי להיות פאביולס
אחד הפוסטים היפים שלך!
אני עדיין לא השתכנעתי להגיע לאילת בחורף, כי בשונה מרבים אחרים אני דווקא מעדיפה את אילת בקיץ. משתדלת להגיע בתחילתו כשעדיין פחות עמוס. סוף מאי כזה. אוהבת מאוד את הים באילת וגם לעשות שנורקלינג.
בכל מקרה, יש כאו המלצות שוות לכל עונה. אז אשמור לי לביקור הבא. תודה. ותמשיכי להיות פאביולס
תודה רבה על הפירגון. נהניתי להכיר אותך ואהבתי את הבלוג שלך 🙂
הפוסט הזה נהדר! ממש התחברתי לפסקה האחרונה:)