fbpx
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
מתכון לסופגניות טבעוניות - החיים לפי שירלי - בלוג לייף סטייל והשראה

מתכון לסופגניות טבעוניות שכולם אוהבים

מה בבלוג?

ישרוטל למחזיקי ישרכרט

רוח החג עוררה בי את החשק להכין סופגניות. היה לי חשוב שהן יהיו רכות, מתוקות ומתאימות למי שטבעוני, והכי חשוב שהמתכון יהיה פשוט. כשמצאתי את השילוב המנצח, החלטתי שאני פשוט חייבת אבל חייבת לחלוק אותו אתכן.

החורף אולי מתמהמה, אבל חנוכה כבר תכף כאן ותכף צריך שוב פעם לארח. זו תהיה הפעם הראשונה שלי שאני מארחת בהדלקת נרות חברים. נכון שתמיד אפשר לקנות סופגניות שוות בחנויות ובקונדיטוריות, אבל אני מאמינה שאם כבר מארחים בבית – אין כמו להכין את האוכל שמגישים בעצמנו. ומצד שני – יש לי מטבח צנוע ויכולות שבואו נגיד ככה, לא יקחו אותי למאסטר שף. אז מה עושים?…

את המתכון הבא קיבלתי נטע-לי פיאמנטה, טבעונית אקטיביסטית, שהיא גם  מורה לפילאטיס מכשירים עם ניסיון של כ-14 שנה בתחום ובעלת סטודיו פרטי לאימוני פילאטיס משולבים ב TRX באבן יהודה. הסטודיו פועל בקונספט בוטיק לאימונים אישיים, זוגיים, טריו, שמיועדים לקשת רחבה של אנשים – עבור ספורטאים לשיפור יכולות ספורטיביות, למקרים שיקומיים ולקהל הרחב שמעוניין לשפר מדדי כוח, גמישות, יציבה, יציבות ועוד. אז אם את בקטע – שווה לבדוק.

ועכשיו נעבור לסיבה שבגללה אנחנו כאן – הן אווריריות, נמסות בפה וטעימות בטירוף, ומתאימות לטבעונים או למי שמעדיף סופגניות פרווה.

מתכון לסופגניות טבעוניות ב- 10 דק’ הכנה

החומרים הדרושים (כמות של כ- 20 יחידות):

  • כוס ורבע קמח
  • כפית מלאה אבקת אפיה
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • חצי כוס מיץ תפוזים (מקרטון שתיה קלה)
  • בננה בינונית מעוכה
  • כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת בצקית רכה ומעט דלילה (אם התערובת סמיכה – יש להוסיף בהדרגה כל פעם כף אחת נוספת של מיץ תפוזים עד שמתקבלת תערובת רכה הדומה במרקמה לחומוס).
בצק לסופגניה

מחממים שמן עמוק בסיר. טובלים 2כפיות בצלוחית עם שמן (כדי שהבצק לא  יידבק לכפיות). כשהשמן חם, לוקחים בלילה בכפית אחת ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הבלילה בבת אחת ובמהירות לשמן. כשהסופגניות צפות, מנמיכים את האש ומטגנים כדקה-דקה וחצי מכל צד, עד להזהבה יפה. מוציאים בעזרת תרווד ומעבירים לנייר סופג.
סופגניות קלות להכנה

הערה חשובה: הסופגניות משחימות מהר מידי? זה אומר שהשמן יותר מדי חם. הנמיכו את האש.

מפזרים סוכר או אבקת סוכר או מייפל ומגישים

מתכון לסופגניות טבעוניות

 

זהו להפעם. אם אהבתן את המתכון אשמח אם תנעצו את התמונה הבאה בפינטרסט שלכן:

סופגניות טבעוניות ב- 10 דקות

בתאבון וחג חנוכה שמח!

תגובות

תגובות

עוד פוסטים שתאהבו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תשתפו!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

רוצות לקבל השראה ישירות למייל?

מה בבלוג?

ישרוטל למחזיקי ישרכרט

קבלי צ'קליסט
עם 20 רעיונות כיפיים
לערב רומנטי בבית!

קבלי צ'קליסט
עם 20 רעיונות כיפיים
לערב רומנטי בבית!