רשימת קניות לעל האש - החיים לפי שירלי - בלוג לייף סטייל והשראה

רשימת קניות לעל האש – חוגגים עצמאות!

בעוד שבוע נחגוג יום הולדת למדינת ישראל, וחלקנו עומדים לארח במרפסת, בחצר או במקומות אחרים את המשפחה או חברים לעל האש. אז כדי שתהיו מוכנים, ושלא תשכחו שום דבר הכנתי לכם רשימת קניות לעל האש. כי הסוד במסיבת מנגל מוצלחת הוא, בין היתר, בתכנון נכון.

יום העצמאות מתקרב? יש מבצע על בשרים? או שאתם סתם רעבים ונמאס לכם מאוכל מבושל? על כל מקרה, החלטתם לעשות בשר על האש, מנגל או ברביקיו. כאן אנו באים לעזרתכם להפקת ערב של בשרים שווה במיוחד ומציידים אתכם ברשימת קניות לעל האש מושקעת ביותר, בבקשה:

רשימת קניות לעל האש – כל מה שצריך

בשרים ומנות עיקריות

  • נקניקיות
  • קבב
  • המבורגר
  • חזה עוף
  • פרגיות (שישליק)
  • כנפיים
  • סטייקים
  • אסאדו
  • כבד
  • לבבות
  • צלעות כבש
  • נתח קצבים (למשקיעים)
  • מרגז
  • דגים
  • טבעול לצמחונים

סלטים, רטבים ותבלינים

  • חומוס
  • טחינה
  • צ’ימיצ’ורי
  • שמן
  • שמן זית
  • סויה
  • רוטב צ’ילי מתוק
  • קטשופ
  • חרדל
  • טבסקו
  • מלח, פלפל ותבלינים אחרים לתיבול הבשר

סלטים וירקות

  • בצל למנגל
  • סלט ירקות
  • סלט חסה
  • סלט כרוב סגול/לבן
  • סלט מטבוחה
  • סלט חצילים
  • סלט טבולה
  • סלט גזר
  • שיפודי ירקות על האש (עגבנייה, בצל, שום, פטריות וכו’)
  • שימורים – מלפפון חמוץ, תירס, זיתים וכו’

מה שבא ליד

  • פיתות
  • תפוחי אדמה
  • צ’יפס
  • אורז (או כל פחמימה אחרת לבחירתכם)

נשנושים

  • פיצוחים – גרעינים שחורים ולבנים, קבוקים, מנצ’יס
  • חטיפים – ביסלי, במבה, בייגל’ה, תפוצ’יפס וכו’
  • מרשמלו
  • פירות העונה – אבטיח, מלון, ענבים וכדומה
  • עוגה/עוגיות

ציוד

  • מנגל
  • פחמים
  • נפנף או מפוח מאוור למנגל
  • מדליק למנגל
  • נייר ספוג בשמן או כל שיטה אחרת שאתם אוהבים להדלקת הפחמים
  • גפרורים/מצית
  • 2 זוגות מלקחיים – לבשר ולפחמים
  • מרית רחבה להפיכת הבשר
  • מזלג ארוך בעל 2 שיניים
  • רשת למנגל
  • שמן ובצל
  • קערה לשמן ולבצל
  • מזלג לבצל לשימון הרשת
  • שיפודים לבשר ולמרשמלו

כלים שימושיים

  • אולר / לדרמן
  • כלים חד/רב פעמיים – מזלגות, כפיות, כפות, סכינים, צלחות, קערות וכוסות
  • מפות שולחן חד-פעמיות
  • כוסות שתייה חמה
  • קרש חיתוך
  • סכין לחיתוך הירקות
  • סיר לבשר המוכן
  • שקיות זבל
  • תבניות חד פעמיות
  • נייר טואלט
  • נייר סופג
  • נייר כסף
  • מגבונים לחים
  • פנס לראש
  • צידנית – כאן אפשר למצוא 18 ליטר, 28 ליטר או 60 ליטר
  • תרמוס

שתייה

  • מים (הרבה)
  • שתייה קלה – קולה, ספרייט וכו’
  • מיצים – תפוזים, אשכוליות, ענבים וכו’
  • שתייה חריפה – בירות, וודקה, וויסקי, ערק, רד בול וכו’

הווי ובידור

רשימת קניות על האש – 10 טיפים שישדרגו כל ארוחת על האש ישראלית

  • השקיעו בקישוטים – אם אתן מארחות בבית מסיבת ברביקיו ליום העצמאות – הנה כמה רעיונות לסידור השולחן יתכן ויהיו שם פריטים שתרצו להוסיף לרשימת קניות על האש. כאן תמצאו גם כל מיני קישוטים לשולחן ולבית בכחול ובלבן ואולי תרצו להוסיף כל מיני מוצרי יצירה לרשימה שלכן.
  • האצילו סמכויות – לפני האירוע פתחו קבוצת וואטסאפ לכל המשתתפים כדי לשלוח הודעות ובקשות. גם אתן מארחות, זה לא אומר שאתן חייבת לקחת על עצמכן את כל הנטל. אפשר לבקש מאנשים שיביאו אוכל, שתייה, כיסאות, צלחות וכל מה שחסר לכן. אנשים ישמחו לעזור.
  • אל תתפשרו – קנו בשר איכותי מקצב טוב. עדיף לוותר על הסופר, למרות המבצעים שהם תמיד מציעים ולמצוא קצב אמין שתמיד ידאג לכן.
  • קנו בשרים שאינם דורשים יותר מדי זמן על האש – בעיקר אם אתם צריכים להאכיל כמות גדולה יחסית של אנשים. בין המומלצים: נתח קצבים, אנטריקוט, פיקניה או סינטה, שדורשים רק שתי דקות צלייה לכל צד, עד לקבלת המרקם האידיאלי. אם מדובר בילדים, תוכלו לקנות המבורגרים או נקניקיות. לצד מה שכולם אוהבים (כנפיים, שיפודים, קבבים וסטייקים), הקציבו חמישית לדברים פחות פופולריים שמיועדים למביני עניין (איברים פנימיים, נקניקיות חריפות וכו’)
  • תלמדו איך לעשות את זה כמו שצריך – היום יש המון סדנאות בשרים שמלמדות את כל הסודות לבשרים עסיסיים ומושלמים. סדנאות כאלה תוכלו למצוא ב- FUNZING וגם ב – GROO.
  • העדיפו ארוחה מתגלגלת ולא מעמיסה – עדיף שכל פעם יוצא משהו אחר מהגריל וכולם אוכלים מזה בנחת, . מאשר שהמנגליסט יעמיס הכל על הגריל בבת אחת. בארוחה מתגלגלת, מעלים נתחים על הגריל ומוציאים טעימות – מאפשרים לארח ולהתארח בנחת.
    
  • חשבו כמויות – עשו רשימה של כמה אנשים מגיעים לעל האש, כמה מתוכם אכלנים וכמה מהם מתמלאים אחרי 2 קבבים. בעיקרון הממוצע הוא כ- 400 גרם בשר לסועד מבוגר וכ- 200 גרם לילד (מתבגרים כבר נחשבים כמבוגרים), לא כולל כל המסביב (תוספות, סלטים, פיתות, קינוחים וכו’). לכל אדם אכלן – דאגו שיהנה מ- 1 ק”ג בשר, למי שלא אכלן – תורידו 50 גרם.
    
  • לכו מן הקל לכבד ואל תעמיסו -תתחילו עם שיפודים, לאחר מכן כנפיים וקבב, אחר כך המבורגרים וסטייקים ולסיום – נתחים שלמים. אל תשימו את כל הבשר בבת אחת על הגריל. תבדקו למה יש יותר ביקוש. חתכו לפרושות ממה שיורד – נקניקיות אפשר לחתוך לפרוסות או לרצועות, את הפרגיות אפשר להוריד מהשיפוד, ואת הסטייק אפשר לחתוך לרצועות ולהגיד על קרש או מגש יפה. ככה כולם יכולים לטעום מהכול.
    
  • תדאגו לתנאים נוחים לאורחים וגם לכן – אם אתן מארחות ביום, ודאו שהמקום מוצל ורצוי לדאוג גם למאוורר גדול. אם אתן מארחות בלילה – ודאו שיש תאורה מתאימה ושמזג האוויר מתאים.
    
  • הניחו את השתייה הקרה בגיגית עם קרח – הכינו מראש כלי גדול עם קרח ובקבוקי שתייה קרה, בירות ויין. לצורך העניין זו יכולה להיות גיגית או מריצה. זה גם ממש יפה וגם מאפשר לכל אחד לשלוף בקבוק כשהוא רוצה ולדאוג לעצמו. ככה לא תצטרכו להתרוצץ למקרר ולא תהיו במירוץ להציל את הקרח שנמס. טיפ: מלאו בלונים עם מים והקפיאו אותם לצורך קירור השתייה.

הכינו רשימת קניות על האש ותיהנו מאירוח מושלם ביום העצמאות

או בכל יום אחר שמתחשק לכם ליהנות מבשר צלוי.

ולסיום אם אהבתן את הפוסט – אשמח אם תנעמו אותו בפינטרסט שלכן באמצעות התמונה הזו:

תגובות

תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תשתפו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב pinterest
Pinterest
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp

רוצות לקבל השראה ישירות למייל?