אם אתן עוקבות אחרי הבלוג שלי, כבר בטח הבנתן שאני אדם של תכנונים, ושמדי מוצ”ש אני מקדישה זמן יומן לצורך תכנון שבועי. הפעם אני רוצה לתת טיפים לתכנון שבועי מוצלח ופרודקטיבי, כזה שיאפשר לכן גם ליהנות מזמן איכות עם בן הזוג.
זה כבר הפך אצלי מזמן לשגרה של ממש. אין מוצ”ש שאני לא מעבירה מול היומן שלי כדי לתכנן את השבוע הקרוב. תכנון שבועי הוא חובה בעיניי, ולא משנה אם יש לכן יומן פיזי או פלאנר שאתן בכלל מעדיפות את הגוגל קלנדר או יומן דיגיטלי אחרת.
תכנון שבועי – בשביל מה זה חשוב?
כשאנחנו במצב של כיבוי שריפות, תגובתיות לאירועים שקורים, זה ממש לא כיף. אין תחושה של שליטה, אנחנו לא מספיקות מה שאנחנו רוצות, ולמעשה גם לא מסופקות. הרבה פעמים התסכול שלנו יוצא על בן הזוג, על הילדים ועל כל מי שנקרא בדרכנו.
תכנון שבועי נכון, מאפשר לנו להשאיר זמן גם למה שאנחנו צריכות לעשות, וגם זמן למה שאנחנו רוצות לעשות. אנחנו מחליטות כמה זמן אנחנו רוצות להקדיש למשימות שלנו, ללמידה ויישום. זה הזמן שלנו להעיף מבט על השבוע הקרוב, לראות מה עומד לפנינו – ולהחליט איך לנצל את שאר הזמן שעומד לפנינו כדי גם להגשים את המטרות שלנו.
תכנון שבועי לצמצום בל”תמים
תכנון שבועי חכם מאפשר לצמצם את הבלת”מים למינימום. למשל, אם את מסתכלת על השבוע הקרוב, ומחליטה שביום שלישי את יוצאת עם בן הזוג שלך לדייט נייט, מיד תוכלי לדאוג לבייביסיטר למשל לילדים, ויש סיכוי טוב שהיא אשכרה תהיה זמינה. אם יש לך תור לקוסמטיקאית או לרופא ביום מסוים, את תדעי לא לתאם ראיון עבודה בדיוק לאותו זמן וכך הלאה, רואה שיש לחמותך יומולדת? אולי תדאגי להזמין לה מתנה מראש, שתגיע עד לפתח ביתה. בקיצור – תכנון נכון, מאפשר להימנע מהרבה אי נעימויות.
תכנון שבועי לסינכרון זוגי
חלק מהזוגיות בזמן נישואין גם הוא דורש סוג של תיאום: חשוב לסנכרן יומן עם בן הזוג שלך, כדי שתראו אם יש למשל ימים שמישהו מכם צריך להביא או להוציא את הילדים מהגן במקום מישהו אחר, וכמובן גם לתכנן דייט נייט או זמן איכות זוגי, זה חשוב – וכדאי לדעת עליו ולתכנן מראש. אז השתכנעתן?
זה הזמן לתכנון שבועי
הכי טוב לקבוע מראש לעצמכן זמן יומן – זה יכול להיות במוצ”ש, כמו שאני אוהבת, וזה יכול להיות ביום ראשון על הבוקר. שימו לכן מוזיקה נעימה, תכינו לעצמכן קפה מפנק, כוס יין או כל משקה אחר שאתן אוהבות, פתחו את היומן הפיזי והדיגיטלי שלכן ותתחילו לצלול ולשבץ את כל הדברים שאתן צריכות או רוצות לעשות במהלך השבוע, למשל:
זמן איכות זוגי
כדי לשמור על הזוגיות, חשוב שתהיה לכן שגרת רומנטיקה וזוגיות או במיליים אחרות ויותר כיפיות – דייט נייט! זה יכול להיות ערב קבוע באמצע שבוע או בסופ”ש שבו מוודאים שאף אחד לא נשאר בעבודה כדי לתת שעות נוספות (או שיש סידור לילדים), ומחליטים יחד מה לעשות – סרט, הצגה, חדר בריחה, הופעה, באולינג, סנוקר, מסעדה או כל דבר אחר שמתחשק לכם. אגב זה לא חייב להיות בחוץ, בהחלט אפשר להישאר בבית, להזמין אוכל ולהתכרבל מול הטלוויזיה או להעביר ערב רומנטי בבית.
פגישות ותורים
פגישות בעבודה הן עניין חשוב מאוד, שלפעמים גם דורש הכנה מראש. מאז שנדב חלה בסרטן, לצערי גם יש לנו לא מעט תורים לרופאים, בדיקות, טיפולים ומה לא… בעזרת תכנון שבועי נוכל לוודא שאנחנו ערוכות לאותם פגישות ותורים, לרבות סיכומים, מסמכים וניירת שאנחנו צריכות.
משפחה וחברים
לעתים החיים שואבים אותנו ועם הזמן אנחנו מגלות שהזנחנו את המשפחה, החברות והחברים. זה קורה גם די הרבה לאנשים שנמצאים בזוגיות, ובעיקר אם היא חדשה. השאירו זמן להתראות עם האנשים האהובים עליכן וזה בסדר גם אם מדי פעם תיזמו מפגש משפחתי או ערב בנות. גם זמן לשיחת טלפון יעשה לכן טוב, מבטיחה!
זמן לעצמנו
תפעלו מתוך אהבה לעצמכן, ותרשו לעצמכן זמן מנוחה. ככל שתעשו יותר, השחיקה תתעצם ותקשה עליכן להיות פרודקטיביות. זה מאוד חשוב לדעת לעצור ולקחת לעצמכן פסק זמן – זה יכול להיות עם אמבטיה מפנקת, שנ”צ או זמן בהייה (לאו דווקא בטלוויזיה. אני למשל הולכת לגינה שליד הבית שלי ולבהות בבריכת הדגים ובמזרקת המים).
סק”ס (סידורים, קניות וספונג’ה)
כדאי להכניס ליומן זמן שמוקדש לעניינים שכולנו צריכות ולא יכולות להימנע ממנו, החל מקניות בסופר, דרך בישולים, נקיונות וסידורים. כמובן שגם כאן מומלץ מאוד לערב את בן הזוג ושלא הכול ייפול על הכתפיים שלכן.
פעילות ספורטיבית
אם אתן או בן הזוג שלכן מתאמנים במהלך השבוע, וזה דורש איזשהי מוכנות ומעורבות (למשל – מי ייקח את הילדים לגן) כדאי לציין ביומן. לנו אין ילדים, אז זה פחות רלבנטי מבחינתנו, אבל אני יודעת שיש הרבה זוגות שזה נושא מאוד חשוב מבחינתם. אפשר כמובן גם לקבוע פעילות ספורטיבית זוגית, בהתאם למה שמתאים לכם בלו”ז – למשל אני ונדב יוצאים להליכות משותפות.
חלונות זמן (או כמו שאני אוהבת לקרוא לזה – זמן חלומות):
מכירות את זה שיש לכן פרויקטים חשובים, שאתן יודעות שלא תגיעו אליו אם לא תשריינו לו זמן? אז זה לגמרי נועד בשביל לאפשר לכן ללמוד משהו שתמיד רציתן, ליצור איזה פרויקט או כל דבר אחר שתמיד תכננתן ולא הגעתן אליו כי לא היה לכן זמן. יכול להיות גם שיש לכן חלום משותף עם החצי השני – פרויקט שאתם רוצים לעשות ביחד, טיול לתכנן וכו’.
זמן ילדים
זמן ילדים: אני עצמי אל-הורית, ואין לי ילדים. אבל אני יודעת שיש כאן הרבה אמהות שקוראות ולכן את הסעיף האחרון אני מקדישה להן. לסעיף זה נכנסים כל המשימות ההוריות: איסופים ופיזורים (PLAY DATE, חוגים, ימי הולדת כדומה), זמן איכות של אימא-ילד (או אבא-ילד), זמן איכות משפחתי וכדומה.
תכנון שבועי – צעד קטן לשינוי גדול
אני מבטיחה לכן שברגע שהתכנון השבועי יהפוך אצלכן להרגל, החיים שלכן ישתנו. זה לוקח קצת זמן, אבל בסופו של דבר זה נהיה אוטומטי, ומקל מאוד על החיים. פתאום תגלו שיש לכן שליטה על החיים, אתן מספיקות ומסופקות יותר, ואתן פנויות להקדיש את האנרגיה שלכן לדברים הבאמת חשובים. אני כבר ממש סקרנית לדעתן איך ייראה השבוע שלכן אחרי שתעשו תכנון שבועי שמבוסס על הצעדים האלה. כדי להפוך את זה לכיף – אני ממליצה גם להוסיף מדבקות (מוזמנות להציץ בפריסות השבועיות שהכנתי כדי לקבל השראה). ממש אשמח אם תכתבו לי בתגובות איך הלך לכן, ובהמשך גם איזה שינוי הרגשתן.
ואם אהבתן את הפוסט, אשמח אם תנעצו את התמונה הזו בלוח הפינטרסט שלכן:
