fbpx
5 צעדים פשוטים לתכנון יעדים ומטרות לשנה החדשה

5 צעדים פשוטים לתכנון יעדים ומטרות לשנה החדשה

מה בבלוג?

אני אוהבת את דצמבר כל כך, כי הוא מביא אותי לעשות סוג של סיכום שנה, ומדרבן אותי לחשוב על יעדים ומטרות לשנה החדשה. רציתי לחלוק אתכן איך אני בעצם מגדירה לעצמי מטרות, מה צריך לעשות כדי לארגן אותן נכון, והכי חשוב – איך להשלים אותן ולשפר את איכות החיים שלכן באופן משמעותי. השנה הזו הולכת להיות לגמרי שלכן!

 
לפני שבוע התחילה שנה אזרחית חדשה. אני מכירה הרבה אנשים שרואים בכך הזדמנות לפתוח דף חדש, לעשות קצת חושבים ולהחליט על מטרות ויעדים לשנה החדשה. האם התחלתן להכין לעצמכן רשימה של מטרות לשנה הקרובה? אם עדיין לא, הנה קצת על השיטה שהכי עוזרת לי בתהליך הזה, שבעיניי הוא ממש ממש חשוב.

כדי להגשים חלומות, צריך קודם כל לתכנן!

הדבר הראשון שאני ממליצה לכן לעשות בזמן שאתן חושבות על המטרות והיעדים שלכן לקראת השנה החדשה, זה לכתוב את הכול באופן חופשי במסמך וורד, או בתוך דף במחברת שלכם. כן, אל תתעצלו. קחו לכן מחברת יפה או פתחו מסמך ב- WORD, ותתחילו לכתוב.
לדעתי, כששומרים את הרצונות שלנו בראש, בבטן או בלב, זה לא ממש פרקטי. למה? כי יש ש דברים רבים שמעסיקים אותי ביום יום, ואז אני נוטה לשכוח מהרצונות שלי, ולא מצליחה לעשות צעד לכיוון המקום שאליו אני מכוונת.
לכן, חשוב לכתוב עוד ועוד, ממש על בסיס יומיומי, גם בעבודה וגם בחיים הפרטיים. אתן פשוט כל הזמן צריכות שיהיה משהו שיזכיר לכן את המטרה שלכם, ושיעודד אתכן להתקדם לעבר הגשמת החלומות שלכן. מהניסיון שלי – השיטה הזו עובדת. 
מוטיבציה לשנה החדשה 

איך לא להילחץ כשאתן רושמות לעצמכן מטרות ויעדים לשנה החדשה?

פעם, כשהייתי כותבת את המטרות שלי על הנייר, פתאום הכל היה נראה לי מאיים מדי, ויכול להיות שזה יקרה גם לכן. אבל אין מה להילחץ, וזה הכי טבעי בעולם להרגיש ככה.

אז איך להירגע? חשוב להבין שבהתחלה אנחנו כותבות רעיון מאוד מאוד גדול. איזשהי משאלה שלפעמים היא נראית מעבר ליכולות שלנו. אז פשוט קחו אוויר, תקראו את מה שכתבן, ונסו לחשוב כיצד ניתן לפרק את הרעיון הזה לתת שלבים, או במילים אחרות – למטרות קטנות.

השראה לשנה החדשה

תכנון נכון כולל מיני יעדים, כאלה שנפרשות לאורך כל השנה, סוג של עוגנים. נסו להציב מטרות רבעוניות. בהמשך, תוך כדי השנה תחלקו אותם למשימות חודשיות, למטרות שבועיות וליעדים יומיים, ואז הדברים ייראו אחרת.

כל הרעיון זה שתדייקו את החלום שלכם מעת לעת, בהתאם לזמן הפנוי שלכן, אבל שתמיד יהיה לכן תזכורת, שאתן מתקדמות לכיוון הרצוי. סוג של מגדלור, אם תרצו.

חלוקה נכונה של היעדים שלכן, יהפכו את מטרת העל שלכן להיות מציאותית יותר וברת השגה, ולדעתי הרבה יותר קל ופשוט לפעול בצעדים קטנים, כדי להגשים חלומות גדולים.

איך מכוונים למטרה?

תכנון וארגון דורש אימון מסוים, ממש כמו שימוש בחץ וקשת, שמשתמשים בהם כדי לקלוע לעיגול שבמרכז המטרה. כתיבה חופשית יכולה לסחוף אתכן לכל מיני נושאים, ואז עלולה לצוץ תחושה של “הצפה”. נסו ליצור מסגרת כלשהי לכתיבה החופשית, כדי שלא תתפזרו יותר מדי. למשל…
 

אלה 10 הקטגוריות שהם אני משתמשת כשאני מציבה לעצמי מטרות ויעדים לשנה החדשה הן: 

משפחה (להיפגש יותר, לחגוג יותר אירועים וחגים ביחד, להתגבש וכו’)
התפתחות אישית (למשל זה יכול להיות להשתפר בדיבור בפני קהל, להפסיק לעשן וכו’)
מטרות חברתיות וזוגיות (דברים שאתן רוצות לעשות עם החברות שלכן, למצוא אהבה וכו’)
בריאות וכושר (לרדת במשקל, להתאמן יותר וכו’)
יעדים כספיים (לחסוך כסף ולצמצם בהוצאות)
עבודה (קידום, שינוי עבודה, העלאה בשכר וכו’)
בית (מה צריך לשנות ולתקן בבית, למשל: לעצב חדר, לסדר איזה חלל וכו’)
כיף (פינוקים שאתן רוצות להעניק לעצמכן ולאחרים)
רוחניות (זה יכול להיות משהו שקשור לדת, אבל יכול להיות משהו רוחני אחר כמו מדיטציה וכו’)
קהילה (אם אתם רוצים להתנדב או לעשות משהו למען החברה)
ולסיום אני משאירה עוד 2 קטגוריות ריקות, למקרה שאני ארצה להוסיף משהו שלא מתאים לקטגוריות הנ”ל.
מתחת לכל קטגוריה אני משאירה 3 מקומות ריקים למילוי היעדים שלי. זה בסדר אם יש לכן פחות מ- 3 דברים לכתוב או אם אין לכן בכלל מה לכתוב בכל קטגוריה. תמיד אפשר להוסיף בהמשך הדרך…
 
אחרי שסיימתן למלא את הטבלה, חשוב לתלות אותה במקום נגיש, כזה שאתן רואות אותו על בסיס יומיומי, כדי שהטבלה תזכיר לכן את כל מה שאתן צריכות לעשות. למשל, כשאתן חשות חסרות מוטיבציה בעבודה, שמרו את הטבלה קרובה אליכן והיזכרו בכל מה שאתן רוצות להשיג, ולמה אתן עובדות כל כך קשה. ההמלצה שלי היא לתלות את הטבלה על המקרר, הדלת, לוח השעם, ליד לוח השנה שלכם. רצוי לצרף עותק גם ליומן שלכן.
 
עכשיו מה שנשאר לכן זה לעקוב אחר המטרות שלכן, ולפעול בכדי להשיג את היעדים שלכן. למשל, אם המטרה שלכם בקטגוריית חברים זה להיפגש יותר עם החברות שלכן, ונאמר שהצבתן לעצמכן יעד שבועי (למשל להיפגש איתן אחת לשבוע), אז אתן צריכות לקבוע איתן פגישה, או לפחות לנסות להיפגש איתן. אל תצפו שהם ייזמו, זה תלוי בכן!
 
נכון, זה דורש עבודה, וכדי שהמעקב יהיה נוח ויעל בצמוד לטבלת המטרות שלי, אני שמה גם את טבלת המעקב שלי. אני מסמנת בטבלת המעקב בכל פעם שנפגשתי עם החברות, וככה אני יכולה לבדוק אם השגתי את המטרה שלי, או אם לפחות אני בדרך הנכונה. 
 

ומה קורה בסוף השנה?

כאשר שנה חדשה מתחילה, לצד היעדים שהצלחתי להגשים, שעליהם אני יכולה להתבונן בגאווה רבה, אני מנסה להבין מה קרה לגבי מטרות שלא השגתי. אולי הן היו גדולות מדי ולא מציאותיות? אולי צריך לחלק אותם ליעדים עוד יותר קטנים כדי להצליח לעשות את הצעד הראשון? האם סתם התעצלתי? איך שלא יהיה, אני לא מוותרת, ומעבירה את המשימה לשנה הקרובה, כי רוב הסיכויים שהיא עדיין רלבנטית לגביי.
 
זהו להפעם. אני מקווה שנתתי לכן נקודה למחשבה לקראת השנה החדשה, ושתוכלו לפתוח אותה ברגל ימין. אם בא לכן לשאול אותי משהו על הטבלה והשיטה שלי, תרגישו חופשי – אני עונה במייל, בפייסבוק ובתגובות 🙂

נ.ב. 

אומרים שאם תכתבו את ההחלטות שלכן בתחילת השנה, רוב הסיכויים שתצליחו להגשים אותן. אני מזמינה אתכם לעמוד הפייסבוק של הבלוג שלי ולשתף אותי בהחלטות החדשות שקיבלתן.

עוד פוסטים שתאהבו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אהבתן את הפוסט? אשמח אם תשתפו!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
WhatsApp

רוצות לקבל השראה ישירות למייל?

מה בבלוג?

קבלי צ'קליסט
עם 20 רעיונות כיפיים
לערב רומנטי בבית!

קבלי צ'קליסט
עם 20 רעיונות כיפיים
לערב רומנטי בבית!